Maxime Meiland verhuist inderdaad vanwege te hoge maandlasten

Maxime Meiland en haar man zetten hun nieuwe villa na acht maanden alweer te koop. Ze vinden net als hun critici inderdaad dat ze een beetje boven hun stand wonen. “Geld…”

Maxime Meiland © RTL

Het was een ongelooflijk risicovolle stap van Maxime Meiland en haar partner: ze tikten in februari een peperdure villa van maar liefst 2,2 miljoen euro op de kop. Ze hebben een tophypotheek gekregen, grotendeels dankzij haar tv-inkomsten, maar heel duurzaam lijkt die carrière niet. Als haar ouders ermee stoppen, is Maxime weinig meer.

Hoge lasten

Maxime geeft toe dat de maandlasten een beetje hoog zijn. “Nou, het heeft ook wel een beetje met het geld te maken, ja. Ja, zeker. Je moet op een gegeven moment zo’n overweging maken van: oké, wil ik hier zo graag wonen en beknibbelen op andere dingen? Of wil ik toch gewoon zeggen: we gaan lekker leven?”, zegt ze tegen RTL Boulevard.

Ze kiest nu voor het laatste en dat is natuurlijk een verstandige beslissing. “Ik dacht altijd dat ik de persoon was zoals mijn ouders van: oké, alles voor het huis. En ik merk hoe ouder ik word, hoe meer ik daarvan afstap. En dat ik toch ook wel denk: ik vind het ook wel leuk om leuke dingen te doen met die meiden.”

Bollenstreek

Maxime, die weer eens een vreselijk brilmontuur heeft gescoord, blijft in dezelfde regio wonen. “Nou, ik wil er eigenlijk niet zoveel over kwijt. We gaan inderdaad verhuizen, het huis staat straks te koop. Ja, waar we heen gaan? We blijven in de bollenstreek in elk geval. Ja, en waarom wil ik weggaan?”

Ze vervolgt: “Er is ons een kans aangeboden en toen dachten we: dit moeten we doen, want dit komt zelden op de markt. Het heeft een heel goede reden waarom we weggaan, maar dat kan ik nu nog niet vertellen. Maar waarom we ook weggaan: kijk, ik heb het wel een beetje onderschat ook dit huis.”

Grote tuin

Het is een veel te groot huis, aldus Maxime. “Die tuin is heel veel werk en we hebben er eigenlijk gewoon geen tijd voor. Het is toch wel erg groot. Een derde gebruiken we niet. En dan zo’n nieuwe kans… Dus het is wel een opstapeling van dingen waardoor we denken: laten we het toch maar gewoon doen.”

Wordt dit weer een voorspelbaar thema in de soap? “Nee, het wordt niet gefilmd. We willen daar ook niet dat er camera’s zijn. Lee zegt: ‘Ik wil daar gewoon echt privé privé.’ Ook vanwege de buren en ik ben het er wel mee eens. We geven al zoveel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maxime Meiland (27) moet nog veertig jaar tot haar pensioen. Denkt u dat ze zich beter kan laten omscholen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen