Marieke Elsinga irriteert Angela de Jong: ‘Echt zó ongeïnspireerd!’

Marieke Elsinga speelt met vuur. Ze heeft voor de tweede keer een flinterdun tv-format aangenomen en daarmee strijkt ze Angela de Jong echt héél erg tegen de haren in: levensgevaarlijk.

Marieke Elsinga en Angela de Jong © RTL

Kan iemand de manager van Marieke Elsinga wakker schudden? De Qmusic-ster wil dolgraag carrière maken als host van groot tv-amusement, maar staat wel héél naïef in de wedstrijd. Haar eerste show Alles is Muziek (Irene Moors ramt op sjoelbak) was zó slecht en infantiel, dat je ervoor moet zorgen dat je volgende show daar niet bij in de buurt komt.

Angela is boos

Marieke en haar manager hadden bijvoorbeeld kunnen aansturen op een programma in de emohoek of een talentenjacht, maar nu heeft ze dus wéér een show met een infantiel randje aangenomen: The Jump. Ditmaal gooit ze kandidaten van een brug die een fout antwoord geven. De premièrecijfers zijn goed, maar de ineenstorting is nabij.

De kritieken zijn echt heel erg slecht en ook Angela de Jong begint zich nu te irriteren. En als tv-ster met ambities wil je dus écht niet dat dé Angela de Jong de pik op je heeft. Marieke heeft een groot risico genomen door weer de infantiele hoek in te duiken en dat ontploft nu genadeloos in haar gezicht: Angela is BOOS.

‘Zó irritant’

Angela heeft dus naar dat programma met die brug zitten kijken en ze is zich echt het leplazarus geschrokken. Dit vindt Angela dus héél erg slecht. “Je zou denken dat er [na het debacle met Alles is Muziek] secuur is gezocht naar een format dat past bij haar persoonlijkheid. Maar nee, het werd The Jump.”

De meedogenloze opiniediva vervolgt in het AD: “Marieke moet en zal quizmaster worden, terwijl ze daar zichtbaar elk talent voor ontbeert. Zelden iemand zo ongeïnspireerd de irritante stopzinnen ‘Activeer de luiken’ en ‘Make the jump’ horen uitspreken.”

Luiken

Overigens zijn die kandidaten van Marieke ook niet helemaal goed snik, vindt Angela. “Luiken? Ja, The Jump is zowel kennisquiz als Squid Game. Bij een verkeerd antwoord valt een deelnemer door een luik meters naar beneden. Je vraagt je af wie zich hiervoor opgeven. Nou, mensen die nog nooit van Gerard Reve of Rutger Hauer hebben gehoord.”

Oftewel: niet al te snuggere types, wil Angela zeggen. Afijn, hopelijk voor Marieke is haar volgende tv-format wél een beetje draaglijk. Drie keer is immers scheepsrecht. Zo niet, dan zou Angela die hele Marieke en haar tv-carrière wel eens abrupt de shredder in kunnen schrijven…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de manager van Marieke Elsinga moet ingrijpen, als ze die al heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen