Brugshow Marieke Elsinga scoort, maar pilaren wankelen: ‘Slécht!’

Nou, ze is er weer: Marieke Elsinga. Na het afschuwelijke debacle van Alles is Muziek (Irene Moors ramt op een sjoelbak) presenteert ze nu een brugshow met vallende kandidaten. “Slécht!”

Marieke Elsinga en The Jump © RTL

Waar moet het heen met Marieke Elsinga? Welk pad hebben de grote televisiebazen voor haar uitgestippeld? Ze is hard op weg om hét gezicht te worden van het meest vederlichte tv-amusement dat Nederland te bieden heeft. Na dat rare programma Alles is Muziek, is ze gisteren begonnen met een programma waarin ze kandidaten van een brug af duwt.

Heel goede score

Marieke laat in The Jump elke keer een hele rits kandidaten over haar brug lopen en als ze dan een vraag fout hebben, storten ze direct door een valluik. Bij SBS 6 worden ze dus met een grote bal het water ingeduwd (De Kwis met Ballen) en bij RTL 4 vallen ze nu van een brug af. Het is evident: John de Mol wordt lekker sadistisch op zijn oude dag.

Hoe dan ook: er hebben gisterenavond wel heel veel mensen naar die brugshow van Marieke zitten kijken. Het gaat volgens kijkcijferbureau Tina Nijkamp om 888 duizend kijkers, goed voor een torenhoge 33,7 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar. Dat is gewoon echt heel erg goed.

Geen flop

Tina denkt dat Marieke opgelucht ademhaalt. “The Jump beleeft een goede start. Mooi nieuws voor Marieke Elsinga dus. Geen flop zoals Alles is Muziek. De kritieken zijn vooralsnog wisselend, maar de cijfers zeer veelbelovend. Het is niet het best bekeken primetimeprogramma – dat is Beste Zangers (1,2 miljoen) – maar wel best bekeken om 21.30 uur.”

The Floor is het tweede programma dat John de Mol voor RTL 4 maakt sinds hij in 2018 volledig eigenaar werd van SBS 6. Het eerste programma, The Floor, was ook een succes. De grote vraag is echter: wanneer storten de pilaren van Marieke’s brug in? De kritieken zijn namelijk vernietigend.

Geen serieuze show

Victor Hopman, een steeds prominentere tv-criticus, straft Marieke behoorlijk af. Hij schrijft op X: “Dit is toch geen serieuze show voor een zaterdagavond? Dit is hooguit leuk doordeweeks om 18.30 uur met een stoommaaltijd op schoot na je werk.”

En de invloedrijke opinie-influencer Mies is al helemaal meedogenloos. Zij schrijft: “Marieke Elsinga. Dommer en leger wordt het niet. Dat je dus hoopt dat ook The Jump een grote mislukking wordt en ze de bijstand in moet. Of gewoon op de ondergang van deze planeet, ook goed.”

Wow! Wat heftig.

Flinterdun format

Zijn er ook nog professionele tv-critici met een pittige mening? Ja, recensent Stefan Raatgever van Het Parool. “Enorm zonde is het dat de programmabedenkers van Talpa haar opnieuw met een flinterdun format hebben opgezadeld”, aldus de tv-kenner, die het ‘overbodig’ noemt dat Marieke steeds ‘activeer de luiken’ en ‘make the jump’ roept.

Maar goed, de cijfers vallen in elk geval mee. En dat kun je van Paul de Leeuw niet zeggen. Hij zette met Hotel Hollandia 380 duizend kijkers neer. O, o, o, wat een ellende. “Denk niet dat Hotel Hollandia volgend seizoen nog een vervolg krijgt”, zegt Tina.

Nee, daar hoef je je glazen bol niet voor op te poetsen…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Associeert u Marieke Elsinga met baggertelevisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen