Bram Moszkowicz denkt dat OM zich doodergert aan Tim Hofman

Bram Moszkowicz denkt dat Tim Hofman behoorlijk wat ergernis opwekt bij het Openbaar Ministerie door zo uit de school te klappen over de man die hem wilde doden. “Voorbarig.”

Tim Hofman en Bram Moszkowicz © NPO, SBS

Behoorlijk schrikken voor Tim Hofman: er is vorige maand een man mét een vuurwapen het BNNVARA-gebouw binnen gelopen met het doel om hem te vermoorden. Daar heeft hij vorige week een half uur durende special van BOOS over naar buiten gebracht, met daarin de beelden en mogelijke motieven van deze verwarde man.

Bram heeft twijfels

Gaat dat niet héél erg snel? Kan hij dat niet beter even bij politie en justitie laten liggen? Bram Moszkowicz vindt van wel. “Kijk, het is geen Opsporing Verzocht, hè? Dan gaan mensen kijken naar een bepaald programma om de dader te vinden. Hier zit die dader al vast”, zegt de gevallen strafpleiter in Shownieuws.

Er is dus geen urgente reden om met zo’n special te komen, vindt Bram. “Die man zit achter tralies. Ik vraag me af of het Openbaar Ministerie blij is met datgene wat Tim vertelt en of het verstandig is.”

Vroegtijdig

Collega Ronald Molendijk vindt Tim ook een beetje voorbarig. “Het proces is nog steeds gaande, het onderzoek, de verhoren. Het moet allemaal nog gebeuren. Het was ook pas vorige maand. Ik vind het vreemd dat je naar iets zit te kijken (…) dat gepresenteerd wordt door het slachtoffer. Dat je je eigen verhaal zo vroegtijdig vertelt.”

Story-baas Guido den Aantrekker: “We vroegen ons ook eigenlijk af of het wel de normale gang van zaken is dat als zoiets jou overkomt, en zo’n man ook is opgepakt, dat je dan gelijk al, voordat die zaak überhaupt in behandeling is genomen door het OM, zo’n uitzending broadcast.”

Wat zegt Tim?

Hoe kijkt Tim hier zelf tegenaan? Hij reageert: “Het OM weet er van, dat zit ook in de uitzending. Journalisten vragen verder nooit toestemming aan het OM, dat druist in tegen alle journalistieke codes en democratische waarden.”

Hij vervolgt: “Als je vraag is of onze uitzending de rechtsgang in de weg zit: onze juridische afdeling, mijn advocaat en alle andere adviseurs hebben daar geen indicatie van. Buiten kijf staat dat journalisten altijd hun werk mogen doen, en dat we de privacy van de verdachte gewaarborgd hebben.”

‘OM is niet blij’

Een onzinreactie, vindt Bram het. “Het is in zijn algemeenheid niet altijd waar wat hij zegt, want er zijn programma’s die terughoudend zijn omdat er ook een strafrechtelijk onderzoek loopt. Dat is aan de orde van de dag, dat je als programma níet alles laat zien omdat er nog zo’n strafrechtelijk onderzoek gaande is.”

Bram denkt dat het OM zich doodergert aan Tim. “Ik vraag me echt af of het OM in de fase waarin deze strafzaak zich bevindt, blij is met wat er is uitgezonden. Kan zo zijn dat de meest belangrijke dingen níet in overleg met het OM naar buiten zijn gegaan, dan hoor je mij niet, maar als ik de verklaring van Tim zo hoor dan zegt hij eigenlijk: ik bepaal zelf wel wat ik goed vind.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tim Hofman heeft hele docu gemaakt over de verwarde man die hem wilde doodschieten. Voorbarig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen