Gaat Özcan Akyol ingrijpen bij VI? ‘L*l en k*t kán gewoon niet!’

Het is ontegenzeggelijk dat Vandaag Inside de meest ordinaire talkshow van Nederland is, maar gaat het soms niet íets te ver? En kan Özcan Akyol daar misschien invloed op uitoefenen?

René van der Gijp en Özcan Akyol © SBS 6

Het is hét handelsmerk van Vandaag Inside: ordinaire grappen en grollen maken, maar ook ordinaire filmpjes tonen met bungelende genitaliën. En dan niet één of twee keer, maar sommige van die filmpjes gaan wel tientallen keren in de herhaling. Kan dit allemaal nog wel? Een lezer van Özcan Akyols brievenrubriek is er in elk geval goed klaar mee.

Gore klootzak

Özcan is vaste gast in de SBS 6-talkshow en wordt in zijn VARAgids-rubriek door meneer Harry gevraagd om in te grijpen. “Ik kijk steeds minder vaak naar Vandaag Inside vanwege het ordinaire niveau. Eus en Raymond Mens zijn uitzonderingen. Vorige week toch weer eens gekeken. Na vijf minuten genoeg gehoord”, briest deze kijker.

Met name het taalgebruik vindt meneer Harry aanstootgevend. Wat hij zoal voorbij hoort komen? “Gore klootzak, l*l, k*t, wijf kwamen voorbij. Zeg jij daar wel eens iets over?”, vraagt hij aan Özcan.

Uit de bocht

Alle hoop van deze kijker is dus gevestigd op Özcan, maar helaas. “Nee, daar zeg ik niets over, het is hun vocabulaire”, reageert de tv-persoonlijkheid. “Daarbij, dit is een arbeidersblad, ik groeide op tussen de fabrieken in Deventer. Daar werd niet anders gesproken. Ik leerde schelden op straat.”

Hij vervolgt: “Als ik nu met mijn vrienden in Deventer voetbal, om maar iets te noemen, praten we ook op die manier. Dat het soms uit de bocht vliegt, hoor ik ook. Daar heeft u gelijk in. Maar dan corrigeren die mannen zichzelf wel.”

Te conservatief

Een andere lezer van de VARAgids klaagt over het verrechtsen van de Nederlandse actualiteiten- en opinieprogramma’s. Deze Bart zegt: “Alleen Nieuwsuur doet er nog toe. De rest is een soort hapsnap-kermis-journalistiek. Daarin gaat ‘jouw’ Vandaag Inside voorop. Lachen, gieren brullen en intussen alles wat een beetje links is afzeiken.”

Volgens Özcan kun je Vandaag Inside hier niet op aankijken. “U vergelijkt appels met peren. Vandaag Inside is van de commerciële omroep en daarom heeft het niets te maken met het onvermogen van de publieke omroep om een relevante talkshow te lanceren.”

Klassieke arbeider

Vandaag Inside is meer entertainment dan actualiteit. Dat is meer een taak voor de NPO, vindt Özcan. “Dat het niet meer lukt om progressieve mensen te bereiken, ligt misschien ook aan het feit dat makers, vaak uit de Amsterdamse elitaire bubbel, total zijn vervreemd van de klassieke arbeider.”

Hij besluit: “Het is makkelijk om de schuld bij anderen te zoeken, maar we zien dat belangrijk onderwerpen als bestaanszekerheid, wonen en zorg op een knullige manier worden aangepakt door links – of wat ervoor door moet gaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Vandaag Inside moet doseren qua ordinaire grappen en filmpjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen