Claudia de Breij vindt Dilan Yesilgöz ‘niet heel warm en menselijk’

Claudia de Breij geeft een negatief stemadvies voor Dilan Yesilgöz, de leider van de VVD. Ze vindt haar niet heel warm en menselijk. “Ze is hier zelf binnengekomen dankzij ons asielbeleid!”

Claudia de Breij en Dilan Yesilgöz © RTL, NPO

PvdA-GroenLinks krijgt vaak het hypocrisieverwijt nu er een oude, witte man aan het hoofd staat van deze links-progressieve partij. De rechts-conservatieve VVD wordt juist geleid door een vrouw van Turks-Koerdische afkomst. Is Claudia de Breij meer geneigd om op Frans Timmermans te stemmen of op Dilan Yesilgöz? Een retorische vraag…

Niet warm en menselijk

Claudia wil liever Frans in het Torentje hebben dan Dilan. Ze noemt haar ‘een jongere, donkerder dan witte vrouw’, maar is verder totáál niet enthousiast. “Dilan Yesilgöz-Zegerius wil een asielbeleid in Nederland realiseren waaronder zij zelf destijds Nederland niet binnen was gekomen. Dat kan”, schrijft ze in de VARAgids.

De cabaretière vervolgt: “Je kunt ook uit een brandend huis rennen en daarna de ladder weghalen voor wie er nog in zitten. Dat kan. Het is niet heel warm en menselijk, maar het kan. En je hoeft ook helemaal niet warm en menselijk te zijn omdat je toevallig een bepaalde afkomst hebt.”

Negatief stemadvies

Claudia geeft een negatief stemadvies voor Dilan. “Wij kunnen zelf kiezen. Als je moet kiezen, en dat moet je op 22 november, kies je dan iemand die tot een minderheid behoort, maar niets wil doen om die minderheid te helpen, of kies je voor iemand die niet tot een minderheid behoort, maar die vecht voor de emancipatie van die minderheid?”

Zelf weet ze het wel: “Helemaal niet zo ingewikkeld, eigenlijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen