Nilüfer Gündogan live op televisie met gezichtsverlamming: ‘Stoer’

Nilüfer Gündogan, bekend van haar geruchtmakende breuk met de politieke partij Volt, is gisteren live op televisie verschenen met een gezichtsverlamming. “Het is heel stoer dat je hier zit.”

Nilüfer Gündogan © SBS 6

De in opspraak geraakte politica Nilüfer Gündogan, die na beschuldigingen van wangedrag is vertrokken bij Volt om verder te gaan als zelfstandig Kamerlid, schoof gisterenavond met een gezichtsverlamming aan in de talkshow HLF8. Haar gezicht zag er daardoor heel anders uit dan men van haar gewend is.

Verlamming

Presentatrice Hélène Hendriks benoemt Nilüfers verlamming direct. “Ik vind het trouwens heel stoer dat je hier bent en ik zal even uitleggen waarom. Je kunt het wel goed zien: je hebt een verlamming. Hoe komt dat?”

Nilüfer: “Naar alle waarschijnlijkheid door stress, waardoor de zenuw verlamd is geraakt, vermoedelijk het herpesvirus. Dat zit in mijn lichaam, zoals bij zoveel mensen. Dat kan een koortslip geven en onder extreme omstandigheden een gezichtsverlamming veroorzaken.”

Rust nemen

Hélène: “En dus ben je ook even niet in de Kamer geweest.”

Nilüfer: “Nee, ik moest rust nemen. Ik heb een stevige kuur prednison er net op zitten en vrijdag zie ik mijn neuroloog.”

Hélène: “Komt het nog goed denk je?”

Nilüfer: “Ik hoop het. Volgens de statistieken geneest 75 procent er volledig van en 25 procent houdt schade. Vandaar dat ik er ook meteen eerlijk over was. Als ik tot die 25 procent hoor, dan staat me een lang behandeltraject te wachten.”

Stress

Waar komt die verlamming vandaan? “De stress is natuurlijk van die rechtszaken en valse aantijgingen geweest. Veel werken is bij mij niet de bottleneck, het is bij mij het onveilig voelen. Dat zijn ongebruikelijke zaken.”

Hélène: “Des te toffer vind ik het dat je hier zit.”

Tweet

Nilüfer moest wel even een drempeltje over:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Nilüfer Gündogan bij de volgende verkiezingen haar plekje in de Tweede Kamer houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen