‘Gerrit Hiemstra is iemand die we allemaal wel willen knuffelen’

Gerrit Hiemstra is typisch iemand die iedereen in Nederland wel zou willen knuffelen. Althans, dat stelt Sophie Hilbrand. “Je bent ook geen spat ouder geworden in die 25 jaar. Hoor je dat vaker?”

Sophie Hilbrand en Gerrit Hiemstra © NPO

Het is na bijna 25 jaar over en uit voor Gerrit Hiemstra: hij heeft afscheid genomen als weerman van het NOS Journaal, omdat hij een bedrijf is begonnen waarmee hij zich wil inzetten tegen klimaatverandering. Het grote afscheidsinterview gaf hij gisterenavond aan Sophie Hilbrand in de talkshow Khalid & Sophie.

Knuffelen met Gerrit

Sophie is gek op Gerrit. Na een fragment van zijn laatste weerbericht, waarin hij een knuffel kreeg van journaallezer Winfried Baijens, merkt ze op: “Misschien spreek ik voor mezelf, maar je bent toch een beetje de weerman die we allemaal wel zouden willen knuffelen.”

Gerrit daarop: “Nou, be my guest, zou ik zeggen.”

Sophie lachend: “Aan het einde, aan het einde.”

Gerrit: “Oké, doen we dat.”

A12-protesten

Het is geen toeval dat Gerrit voor zijn afscheidsinterview juist naar Sophie is gegaan, omdat zij en haar man Waldemar Torenstra ook heel begaan zijn met het klimaat. Toen het vorige week bij haar aan tafel over de A12-protesten ging, vroeg Hanneke Groenteman haar: “Ik geloof dat ik jouw man ook heb gezien of niet?”

Gezellig zij aan zij met Carice van Houten op de A12? “Die was er niet toen niet in elk geval”, aldus Sophie.

Hanneke: “O, misschien de vorige keer.”

Geen spat ouder

Hoe dan ook: Gerrit is een topper, vindt Sophie. “Je bent geen spat ouder geworden in die 25 jaar. Hoor je dat vaker?”

Gerrit: “Ja, dat hoor ik vaker, ja. Toen ik ook op de redactie bekendmaakte dat ik ging stoppen… Ik zei: ‘Ik wil op m’n 62ste nog een keer wat anders doen’, toen ging er een zucht van: ‘Is hij écht 62?!’ Dat was eigenlijk nog een grotere verrassing wel dan dat ik ging stoppen.”

Aan het eind van de uitzending besluit Sophie om Gerrit een dikke knuffel te geven.

Fragment

Gerrit in Khalid & Sophie:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen