Nilüfer Gündogan woest over roddels in VI Vandaag: ‘Smerig en pervers’

Nilüfer Gündogan, de nummer twee van de politieke partij Volt, is woest over de ‘smerige roddels’ die Yves Gijrath heeft verspreid in zijn podcast en in de kijkcijferhit VI Vandaag. “Het is pervers.”

Nilüfer Gündogan en Yves Gijrath © Op1, VI Vandaag

Nilüfer Gündogan is geschorst door Volt vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag, maar het is nog steeds onduidelijk wat precies de beschuldigingen zijn. Zij heeft inmiddels een kort geding aangespannen tegen haar eigen partij. Yves Gijrath zat afgelopen vrijdag in de kijkcijferhit VI Vandaag, waar hij de reden van de schorsing ‘onthulde’.

‘Nilüfer valt op meisjes’

Yves was in het programma behoorlijk zeker van zijn zaak: “Ze valt op meisjes. Punt. Seksueel grensoverschrijdend gedrag bij vrouwelijke medewerkers bij Volt.”

Presentator Wilfred Genee: “Dat zegt de bron die jij hebt geraadpleegd?”

Yves: “Nou, twee. En ja: dat is het verhaal. Het is de eerste vrouwelijke MeToo-kwestie in Nederland. Dat kan ook.”

Voetbaljournalist Valentijn Driessen: “Maar ze is wel getrouwd geweest.”

Yves: “Ja, dat klopt, maar Erik [de Vlieger[ zegt tegen mij dat elke vrouw in de basis biseksuele neigingen heeft. Dit is het verhaal, Wilfred.”

Angst en intimidatie

Er heerst angst bij Volt, aldus Yves. “Er is wel angst, hè, moet ik je zeggen. Bij de vrouwen over wie het gaat. Het is echt wel heftig.”

Wilfred: “Maar ze heeft die dames echt geïntimideerd met seksuele opmerkingen?”

Yves: “Ja, zeker. Dat is wat ik heb begrepen van twee mensen. Echt van dichtbij. Dat komt waarschijnlijk in een wat later stadium naar buiten. Het zal nog wel even duren.”

Nilüfer is woest

Nilüfer reageert woest op de uitspraken in VI Vandaag. “Dank aan iedereen die mijn stilte respecteert. Dank aan alle steun. En Yves Gijrath moet zijn smerige roddels voor zijn perverse fantasieën bewaren. Of ik stappen ga nemen jegens zijn laster weet ik nog niet. Fijne avond en zodra ik wil vertel ik meer”, twittert ze.

Daarop zegt Erik de Vlieger, die samen met Yves een podcast maakt: “Hai Nilüfer. Ik reageer omdat Yves niet echt twittert. Yves heb ik net gesproken. Wij hebben deze informatie met onze luisteraars gedeeld in [de podcast] The Gygs jongstleden vrijdag. Vanuit twee betrouwbare bronnen hebben wij dit vernomen.”

‘Neem het terug!’

Erik: “Mocht het niet zo zijn, dan nemen we dat uiteraard terug. Echter meerdere vrouwelijke medewerksters van Volt hebben geklaagd. We hebben niets tegen jou, sterker nog; we wensen jou en de Volt-medewerkers alle sterkte. Don’t shoot the messenger!”

Nilüfer: “Omdat mijn advocaat en ik niet willen praten. Zwijgen is een recht. En wat jullie zeiden is laster. Neem het terug, of kom met naam en klacht of accepteer evt consequenties. Tot op heden ligt er één klacht en dat is arbeidsgeschil met iemand die ik officiële waarschuwing gaf.”

Vrijheid van meningsuiting

Erik: “Vrijheid van meningsuiting is ook een recht. En antwoord geven op een vraag over de reden van jouw schorsing is ook een recht. Nogmaals: er zijn meerdere (zware) klachten van vrouwelijke medewerksters. Je wil met niemand in gesprek. Dat is jouw vrije keuze. Begin maart is is er een kort geding, hopelijk is er dan meer duidelijk.”

“Vragen naar namen van slachtoffers is overschrijding van de privacywens van slachtoffers. Ik zou zeggen; ‘luister naar de inmiddels geconstateerde inhoud van de klachten’.”

Best pittig

Wat vinden ze bij VI Vandaag eigenlijk van de woede van Nilüfer? Wilfred Genee: “Het was natuurlijk best wel pittig wat Yves hier vertelde, omdat hij het echt in het seksuele trok, terwijl het daarvoor nog in een soort machtsstrijd werd getrokken.”

Johan Derksen: “Ja, het is niet verboden om lesbisch te zijn, hè?”

Paul de Leeuw grappend: “Nee, en zeker als je ‘normaal’ lesbisch bent, is het heel fijn.”

Johan: “Precies.”

Fragment

De beweringen van Yves:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen