Marco Borsato tóch niet dichtbij comeback? ‘Laat die tapes horen!’

Hoewel er nog altijd geen vervolgingsbeslissing is genomen, klinkt steeds vaker het geluid dat Marco Borsato maar weer terug het podium op moet. Te makkelijk, vindt Yvonne Coldeweijer dat.

Yvonne Coldeweijer en Marco Borsato © YouTube

Steeds meer BN’ers roepen dat de situatie rond Marco Borsato te schrijnend aan het worden is en dat we hem maar weer op het zadel moeten hijsen. Connie Witteman wil zelfs herstelbetalingen. Maar is dat niet een beetje snel? We weten nog niet eens of het OM hem gaat vervolgen voor grensoverschrijdend gedrag bij een destijds minderjarig meisje.

Borsato-tapes

Die beslissing zit eraan te komen en John van den Heuvel heeft enige tijd geleden gezegd dat de kans op vervolging toch echt aanzienlijk is. Hij is zich bijvoorbeeld ‘te pletter‘ geschrokken van de Borsato-tapes, geluidsopnames die in het dossier zitten maar nog nooit met de buitenwereld zijn gedeeld.

Yvonne Coldeweijer vindt dat de boel maar eens op tafel moet komen. Ze schrijft vandaag op haar invloedrijke juicekanaal: “Ik vind dat er een zaak moet komen, omdat er bewijs ligt. En dat moet in ieder geval besproken worden. Ik wil dat iedereen dit bewijs ziet en hoort.”

Geloofwaardig?

Zelfs al is dat bewijs niet genoeg voor een veroordeling, dan nog is het relevant, vindt Yvonne. “Mensen die continu blijven roepen dat tot een rechter erover heeft geoordeeld, zij dat ook niet zullen doen, is nobel. Maar ik weet inmiddels dat de waarheid kan afwijken van wat een OM of een rechter beslist.”

Die Borsato-tapes moeten gehoord worden, vindt Yvonne. “Laat het oordeel van de rechter niet je mening bepalen, maar de bewijzen die worden aangedragen. Of je deze zelf geloofwaardig vindt of niet.”

BN’er-vriendjes

Wat vindt Yvonne dan van al die BN’ers die oproepen tot de bevrijding van Marco? “BN’er-vriendjes kunnen zich eventueel misbruik helemaal niet voorstellen. Bij Ali B wel, want die past niet in het plaatje ‘perfecte huisvader’. Alsof niemand beseft dat misbruikers juist dit imago gebruiken om dichterbij te komen.”

Ze vervolgt: “Als je duikt in het onderwerp, kom je erachter dat het juist vaak gaat om een vertrouwenspersoon van de familie. Een oom, buurman, een goede vriend. Het is te ziek voor woorden, daarom kun je het je amper voorstellen. Maar dat is wel wat het is en ik moet het blijkbaar blijven herhalen.”

Twee jaar wachten

Yvonne is het wel eens met de kritiek dat de vervolgingsbeslissing door het Openbaar Ministerie onmenselijk lang duurt. “Twee jaar wachten vind ik niet alleen voor Marco, maar vooral voor het vermeend slachtoffer erg lang! Besef hoe deze jongedame en haar gezin ook al die tijd in spanning moeten leven.”

Ze besluit: “Het lijkt me noodzakelijk dat het OM gaat doorkomen met een beslissing of ze Marco gaan vervolgen of niet. It’s time now. 🙏”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen