Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps als SBS-duo? ‘Niet logisch’

Het blijft een beetje in de lucht hangen: de mogelijkheid dat Matthijs van Nieuwkerk zijn maat Frans Klein volgt naar SBS 6. Hij zou daar herenigd kunnen worden met Rob Kemps. “Nee!”

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps © BNNVARA

De liefde tussen BNNVARA en Matthijs van Nieuwkerk is definitief voorbij, maar er zijn natuurlijk nog meer clubhuizen bij de publieke omroep waar hij terechtkan. Omroep MAX-bobo Jan Slagter is bijvoorbeeld gek op in opspraak geraakte mannen. Nou ja, zolang ze maar een beetje op hem lijken in elk geval (geen Ali B)…

Niet logisch

Mies, steeds meer een begrip op het sociale medium X, zou het in elk geval sneu vinden als Matthijs voor Talpa zou kiezen. “Daar zitten vriendjes Frans en Eus (hoewel, die zit overal), dus niet echt verrassend. Maar wel ongelofelijk treurig op menselijk vlak, dusdanig hunkeren naar de spotlights dat het allemaal niet meer uitmaakt”, schrijft ze.

Daarop zegt Jef Willemsen, mediajournalist voor onder meer De Telegraaf: “Voelt niet heel logisch, zelfs al zitten je vrienden daar. Bedoel, goed, Rob Kemps is ook een SBS-gezicht, maar je ziet ze toch niet seizoen drie van Chansons! maken? De meeste SBS-kijkers vonden dat Martien Meiland al teveel Frans sprak.”

Intelligent genoeg

Maarten van Rossem, jurylid in De Slimste Mens, denkt dat Matthijs echt nóóit naar SBS zou gaan. “Er zijn natuurlijk stemmen die zeggen: ‘Laat hem nou niet de fout maken dat hij naar de commerciëlen gaat, laat hem naar de publieke omroep gaan.’ Ik denk dat hij zelf intelligent genoeg is om dat ook wel te begrijpen en te doen”, zegt hij in zijn podcast.

Het is logisch dat Matthijs niet naar SBS moet, vindt Maarten. “Ik zou hem zéér willen afraden om naar de commerciëlen te gaan. Dat is toch afbraak van alles, niet waar, wat neigt naar subtiliteit, naar enige vorm van nuance, naar enige vorm van humaniteit.”

Spijkerman-effect

Matthijs zou direct getroffen worden door het Jack Spijkerman-effect, denkt Maarten. “Kijk naar Jack Spijkerman, die heeft het aan de lijf ondervonden. Nou niet alleen Jack Spijkerman, maar wacht, dat dacht je van Jinek? Ook weer terug. Hoe lang heeft ze daar gezeten? Twee jaar?”

Hij vervolgt: “Jack heeft toen ook zijn contract verbroken enzo, dat je ook denkt: voor die luizige centen, sorry. Dit zijn allemaal mensen die echt gegarandeerd bovenmodaal verdienen. Als je je laat omkopen met twee ton per jaar, waar je sowieso 50 procent belasting over betaalt… Of zoveel ton per jaar. Ja, ik vind dat vrij treurig.”

Inhoud op nul

Bij de commerciëlen zou Matthijs nóóit kunnen maken wat hij bij de NPO kan maken, denkt Maarten. “Bij RTL en de commerciëlen slagen ze er vaak in om ook de inhoud op nul te zetten.”

Hij besluit: “Ik ben wel de laatste om die man advies te willen geven. Maar goed, inderdaad, het lijkt mij stom.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps met Chansons bij SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen