Wilfred Genee heeft geen spijt van geroddel over Martien Meiland

Wilfred Genee heeft er geen spijt van dat hij sleaze and dirt over Martien Meiland heeft verspreid op de nationale televisie. Ondertussen slijpt kamp-Meiland de messen: “Er komt een nieuw boek!”

Wilfred Genee en Martien Meiland © SBS 6

Het hele land weet dankzij Wilfred Genee dat zijn collega Martien Meiland flink wat ervaring heeft met het fenomeen parkeerplaatss*ks. Hij heeft in Vandaag Inside een passage voorgelezen uit het nieuwe haatboek over de Meilandjes, waarin de ‘verbannen huisvriendin’ Caroline van Eeden haar verhaal vertelt.

Wilfred heeft geen spijt

De schrijfster van dat anti-Meiland-boek is Valérie Lempereur, die volgens Evert Santegoeds een vriendschappelijke band heeft met Wilfred. En door dat een-tweetje zag Martien zich gedwongen om zijn parkeerplaatsavonturen op te biechten voor de camera van RTL Boulevard. Hij reageerde heel slim: “Ik heb er zó om gelachen!

Ondertussen krijgt Wilfred forse kritiek over zijn geroddel in VI, maar hij heeft er geen spijt van, zo liet hij blijken in de uitzending van gisterenavond. Daarin wijst hij slechts op Martiens gelaten reactie bij Boulevard: “Hij vond het helemaal geen probleem, zag ik, hè?”

René van der Gijp: “Lekker joh man. Al gaat hij elke dag die parkeerplaatsen af!”

Kwaadaardig

Yvonne Coldeweijer vindt het verhaal wel degelijk een kwaadaardig randje hebben. Zij vraagt zich af of die Caroline de opbrengsten van haar Meiland-haatboek wel écht gaat overstorten aan goede doelen, zoals ze beweert. “Ben benieuwd of Caroline haar voorschot al heeft gestort op de rekening van Kika. Een uitgeverij geeft meestal een flink voorschot!”

Ze denkt niet dat het een bestseller wordt: “Was dit het meest schokkende uit het boek? Want dan hoeven we het sowieso niet te lezen 🥱”, zegt ze op haar juicekanaal.

Homodingen

Bas Paternotte, die een podcast maakt met Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, begrijpt niets van de ophef. Hij zegt in die bewuste podcast, Nare Jongens: “Ik snapte deze rel dus vanaf het begin al niet, want het komt er dus op neer dat Martien Meiland, die homo is, homodingen doet.”

Jan: “Twintig jaar geleden ging hij naar dat soort plekken waar mannen elkaar ontmoeten.”

Bas: “Ja, maar dat is toch wat homomensen doen? Die ontmoeten elkaar op parkeerplaatsen.”

Jan: “Ik hoor het u zeggen. Ja, natuurlijk is dat zo.”

Bas: “Homomensen, die doen het op parkeerplaatsen en bij die strandjes. Cruisen, die term zocht ik. Ja, what the f*ck? Is dat nou nieuws? Ik snap dat hele nieuws. Als dat het enige is wat in dat boek staat, ja dan…”

Roddelblad

Jan is er niet van onder de indruk. “Ja, als dat het belangrijkste is… Maar het grappige is natuurlijk dat het niet werd gebracht, dit nieuws, door een roddelblad, maar door Wilfred Genee van Vandaag Inside. En we kennen Vandaag Inside toch niet als een programma dat zich bezondigt aan roddels. En hoe kwam Genee daaraan?”

Hij vervolgt: “De schrijver… Schrijfster van dat boek… O, sorry, ik deed bijna wat niet mag bij omgebouwden… Maar de schrijfster van dat boek is een goede vriendin van Wilfred Genee. En Wilfred Genee is daarmee de enige goede vriend van die schrijfster, want die heeft ongeveer met iedereen in de media ruzie gemaakt.”

Ruzie met iedereen

Jan doelt hier dus op Valérie Lempereur. “Die is bijvoorbeeld bij Peter R. de Vries op staande voet ontslagen, bij Privé eruit gegooid. Ze was ook de eerste manager van de Meilandjes en die is eruit gegooid nadat Talpa een privédetective op haar had gezet. Ze wilde bijvoorbeeld nooit bellen met mensen van Talpa, want dan zouden ze haar stem herkennen.”

Zijn de Meilandjes uit op revanche? Ja. “Dat komt wel weer in het vierde boek van de Meilandjes, want ja, daar moeten we natuurlijk wat dieper op deze zaak in gaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Caroline van Eeden de opbrengsten van het boek écht schenkt aan het goede doel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen