Wilfred Genee krijgt flinke tik op vingers: ‘Dit is heel erg triest’

Wat was dat nou toch vorige week in Vandaag Inside? Zat Wilfred Genee nou gewoon Yvonne Coldeweijer na te apen? Hij kwam met een flinke portie dirt over Martien Meiland… “Triest!”

Wilfred Genee en Martien Meiland © SBS, RTL

Het is eigenlijk nog niet eerder gebeurd in Vandaag Inside: de presentator van dienst die een soort Life of Yvonne uithangt. Wat Life of Wilfred te melden had? Dat SBS 6-collega Martien Meiland zich ‘schuldig’ heeft gemaakt aan parkeerplaatss*ks. Dat staat in het nieuwe boek van Valérie Lempereur, die bevriend is met Wilfred Genee.

‘Heel triest’

Valérie heeft de ervaringen van de ‘verbannen huisvriendin’ van de Meilandjes opgetekend, Caroline van Eeden, en dat parkeerplaatss*ks-verhaal is daar onderdeel van. Martien reageert daar na een paar dagen radiostilte heel handig op – hij zegt dat hij er ‘heel hard om gelachen heeft‘ – maar gaat Wilfred hier eigenlijk niet veel te ver mee?

Maarten Bloem, tot voor kort de hoofdredacteur van het diepzinnige tijdschrift Playboy, denkt van wel. Hij uit op X forse kritiek op deze actie van de presentator. “Triest dat Genee denkt dat dit nieuws is.”

Redacteur Wim Spijkers sluit zich daarbij aan: “Nog triester: bevriend zijn met Lempereur!”

Vuile was

Ene mevrouw Bep laat op X weten dat ze de dirt-driewieler met daarop Caroline, Valérie en Wilfred niet kan waarderen. “Wat hebben exen tegenwoordig toch. Meteen de vuile was buiten hangen van de ander. Zo laag aan de grond. Top gereageerd, Martien.”

Nathalie laat weten dat ze het Martien-bashen in Vandaag Inside niet prettig vindt aanvoelen. “Ik vind dit een beetje homo’s uitlachen en het voelt niet goed. Hij doet er toch niemand kwaad mee? Ben verder geen fan of kijker van de Meilandjes.”

Niet geloofwaardig

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, reageert net zo slim als Martien. Hij stelt dat de boekverkoop van de Meilandjes flink in de lift zit door al deze ophef. “Zojuist de vijfde druk van ‘Maxime’ besteld bij de drukker. Dank, Wilfred Genee”, schrijft hij vandaag op X.

Volgens ene Nina zijn deze reacties niet echt geloofwaardig. “Het gaat ook helemaal niemand iets aan, maar ga nu niet zeggen dat je helemaal in een deuk lag. Het is nooit leuk als zoiets naar buiten wordt gebracht. Je mag best zeggen dat je je kapot schrok. Dat jullie in een deuk lagen komt erg ongeloofwaardig over. Althans, bij mij…”

Misselijk

Wilfred heeft na zijn onthulling in de donderdagse VI geen woord meer gezegd over deze hele situatie. Het is niet duidelijk of hij intern een tik op de vingers heeft gehad, omdat Martien ook een Talpa-ster is.

Eén ding is volgens mevrouw Dirkje zeker: die huisvriendin Caroline is een linke tante. Ze schrijft op X: “Wat voor misselijk mens ben je als je als goede vriendin intieme details van iemands s*ksleven kent en ze vervolgens in een boek zet? Moest het even kwijt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen