Catherine Keyl spreekt zich uit tegen levering F-16’s aan Oekraïne

Catherine Keyl spreekt zich uit tegen de Nederlandse levering van F-16-gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne. Volgens haar moeten we dat niet doen. “Hou op met die wapenwedloop!”

Catherine Keyl © RTL

Nederland gaat definitief samen met Denemarken een heleboel F-16-gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne leveren en dat is een unicum. Heel onverstandig, vindt Catherine Keyl. Zij zag René van der Gijp in Vandaag Inside begrip vragen voor het Russische standpunt en dat heeft haar wel geïnspireerd, schrijft ze in haar Telegraaf-column.

Acht jaar oorlog

Catherine mengt zich nu ook in het debat. “Doordat ik VI keek, bracht René van der Gijp mij bij een ander onderwerp dat ik al heel lang hier had willen bespreken: de oorlog in Oekraïne.”

Volgens de presentatrice moeten vrouwen en moeders ‘in opstand komen tegen het feit dat in deze oorlog aan beide zijden duizenden jonge mensenlevens worden geofferd’. “René zei dat hij dacht dat de oorlog zo nog misschien wel acht jaar door zou gaan. Ik denk dat, als niemand iets doet, deze oorlog tot het einde van onzer dagen duurt.”

‘Nou weer die F-16’s’

Die levering van F-16-gevechtsvliegtuigen is volgens Catherine echt foute boel. “Hou op met die wapenwedloop! Nou weer die F-16’s! Sarkozy, de vroegere president van Frankrijk, vindt ook dat het moet stoppen. Hij (…) werd meteen voor ‘krankzinnig’ uitgemaakt en voor ‘Russische influencer’.”

We moeten er ons volgens Catherine maar een beetje bij neerleggen. “Ook als Rusland verliest heeft het land niet verloren. De Russen zullen dat namelijk nooit toegeven. En wij maar hoge prijzen voor energie betalen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het beter is om de adviezen van Catherine Keyl en René van der Gijp te volgen aangaande Oekraïne?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen