VI sloopt imago Martien Meiland: ‘Hij doet aan parkeerplaatss*ks’

Martien Meiland wordt voor de bus gegooid op zijn eigen SBS 6. De mannen van VI lichten een tipje van de sluier op over het schandaalboek dat eraan komt: “Hij doet aan parkeerplaatss*ks.”

Wilfred Genee en Martien Meiland © SBS 6

De Meilandjes sluiten ondanks hun bijzondere gezinsconstructie naadloos aan bij de SBS 6-doelgroep: lekker ‘gewoon gebleven’ en een tikkie rechts-conservatief. Pater familias Martien Meiland is een hysterica, maar in elk geval wel anti-Pride. “Die gekke mannen die dan met leren veters door de billen op zo’n boot staan dansen… Vreselijk!

Pikante passage

Krijgt Martien na zijn stigmatiserende uitspraken over de Canal Parade nu een koekje van eigen deeg? Of gaat Vandaag Inside flink zijn boekje te buiten? Wilfred Genee heeft gisteren een eerste passage voorgelezen uit het schandaalboek dat eraan komt over de Meilandjes, gebaseerd op het verhaal van de ‘verbannen huisvriendin’ Caroline van Eeden.

Schrijfster Valérie Lempereur is volgens Evert Santegoeds bevriend met Wilfred, dus het is niet zo opvallend dat juist hij die passage in handen heeft gekregen. Het is wél heel opvallend wat er in die passage staat, omdat dat – of het nou waar is of niet – het ‘keurige’ imago van Martien voor altijd verandert. En moet VI zich voor dat karretje laten spannen?

Dichtgeknepen billen

René van der Gijp begrijpt wel waarom de Meilandjes zo zenuwachtig lijken voor dat boek van Caroline. “Hij zit met dichtgeknepen billen al twee weken op de stoel, hè? Dat doet hij normaal nooit! Normaal staan de billetjes open! Maar nu zit hij met dichtgeknepen billen op de stoel”, begint de voetbalanalist, die duidelijk veel voorpret heeft.

Hij vervolgt: “Die Caroline heeft een boek geschreven en daarin komt tot uiting dat Martien regelmatig die parkeerplaatsen bezoekt waar hij dan door die bosjes gaat struinen en dan roept hij niet: ‘Wijnen, wijnen, wijnen!’, nee, dan roept hij: ‘N**ken, n**ken, n**ken!’ Hahahaha! En dan is het wachten tot je iemand tegenkomt!”

Johan Derksen noemt dat gedrag ‘ongebruikelijk’.

Wilfred leest voor

Wilfred begint dan de passage uit het boek voor te lezen. “Erica zit samen met Caroline en Martien op de bank en dan vraagt Erica op een gegeven aan haar man: ‘Je hoeft niet in detail te vertellen wat je uitvreet, maar leg nou eens uit wat er gebeurt als je daar aankomt’, vraagt Erica, ‘op zo’n parkeerplaats.’”

Dan zegt Martien: “Nou, Eer, dat is zo spannend, je parkeert, stapt uit en loopt de bosjes in, en weet je wat me opviel? Dat er veel auto’s zijn met kinderzitjes op de achterbank. Je gaat dus de bosjes in en dan loop je rondjes. Onderweg kom je mannen tegen die daar ook rondjes lopen en als je iemand ziet zitten, geef je een knikje, want praten mag niet.”

Broek weer aan

Martien vervolgt in het boek: “Als die ander jouw knikje beantwoordt, heb je prijs, en dan zoek je samen een beschut plekje op en dan doe je de daad. Je zoent niet. Als je klaar bent, trek je je broek op en ga je weer weg. Soms duurt het bijna een kwartier, maar het kwam ook wel voor dat ik een uur moest dartelen voor ik iets zag dat me aanstond.”

Hij vervolgt: “Dat is vervelend, want zoveel tijd wil ik er niet aan kwijt zijn, maar daar had ik wat op gevonden: ik liep tegen de klok in, dan zie ik mannen al van ver aankomen en kan ik wat langer naar ze loeren.”

Wilfred besluit het citaat: “Uiteindelijk staat Erica woest op en verlaat de kamer.”

Ordinaire vuilspuiterij

Martien kan natuurlijk doen en laten wat hij wil, maar feit is dat zijn relatief conservatieve doelgroep zich helemaal niet herkent in dit soort – voor hen – schunnigheden. Het heeft dus sowieso effect op zijn imago en eigenlijk is dit volgens Johan dan ook ‘ordinaire vuilspuiterij’, maar toch klinkt er in VI begrip voor ‘de verbannen huisvriendin Caroline’.

Johan: “Dit zit zo’n vrouw natuurlijk zó dwars dat hij over de rug van haar veel boeken verkocht heeft.”

Netjes parkeren

Wilfred: “En ook alles over haar verteld heeft, daar gaat het uiteindelijk om. De opbrengst van dit boek gaat trouwens allemaal naar het goede doel.”

Johan: “Dat is nobel van die mevrouw dan.”

Wilfred: “Nou, goed, zo is het wel.”

Wat hun gast Alexander Pechtold, baas van het CBR, van Martiens parkeerplaatsavonturen vindt? “Als hij maar netjes parkeert.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Vandaag Inside te ver gaat met het verspreiden van deze informatie over Martien Meiland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen