Pijnlijk voor Glennis Grace: theaters boeken nieuwe Whitney-imitatie

Net nu Glennis Grace weer een beetje opkrabbelt, waait er plotseling een bedreiging over uit Zuid-Afrika: Belinda Davids. Zij wordt volop geboekt als dé nieuwe Whitney Houston-imitatie.

Glennis Glace en Belinda Davids © William Rutten, YouTube

Glennis Grace is de bekendste imitatie-act van Nederland, maar aan het nadoen van Whitney Houston is abrupt een einde gekomen door het slopen van een Jumbo-filiaal. Vrijwel iedereen zegde hun samenwerking met de zangeres op en dan is er altijd iemand die in het gat springt dat je achterlaat, in dit geval zangeres Belinda Davids.

Nieuwe Whitney-imitatie

De Zuid-Afrikaanse Belinda, die mee heeft gedaan aan Britain’s Got Talent, wordt opeens door talloze Nederlandse theaters geboekt als dé nieuwe Whitney-imitator. Van Apeldoorn tot Amersfoort en van Groningen tot Rijswijk: ze staat in de herfst werkelijk overal. En dat is natuurlijk niet goed voor Glennis’ business.

Patty Brard besprak het gisterenavond in Shownieuws. “Glennis heeft zich altijd op haar eigen materiaal willen focussen en ze wilde eigenlijk geen imitator van Whitney Houston zijn, maar ja… Op een gegeven moment, als je dan Spotify bekijkt, dan zie je gewoon dat alle liedjes die het beste gestreamd zijn van Glennis, allemaal covers zijn.”

Geen eigen hits

Zonder Whitney is Glennis niet zoveel. “Ze heeft niet echt een grote hit van zichzelf. Nu was dan dat Jumbo-incident, kwam ze hier niet meer aan de bak en uiteindelijk is ze dan weer met Whitney Houston-covers naar Jeruzalem gegaan. Daar heeft ze een groot concert gegeven op 17 mei.”

Ze vervolgt: “En nu blijkt dat er iemand naar Nederland komt die ooit Britain’s Got Talent heeft gewonnen als Whitney, namelijk Belinda Davids. Die is 46 jaar en komt uit Zuid-Afrika. Ze gaat een tour doen in België én Nederland en gaat dus al het Whitney Houston-materiaal zingen. Dat betekent dus eigenlijk dat ook dat wordt ingevuld.”

‘Dit is Belinda!’

De Shownieuws-kijker wordt behoorlijk warm gemaakt voor deze Belinda. Presentatrice Annemarie Brüning tijdens enkele beelden: “Dit is dus Belinda, hè? Het is bizar.”

Patty leeft mee met Glennis. “Weet je, als dat haar ook afgepakt wordt, dan wordt het toch wel hoog tijd voor een eigen hit. Waar je die dan zo gauw vandaan tovert zijnde Glennis Grace… Ik denk nog steeds dat ze uit de grote hoed getoverd wordt bij Fred & Friends en dat iedereen dan weer blij is met elkaar.”

Terugkrabbelen

Privé-baas Evert Santegoeds hoopt het voor Glennis. “We hebben ook altijd gezegd: ‘Als je je straf uitgezeten hebt, dan moet dat kunnen.’ Ze moet alleen niet gaan terugkrabbelen over dat wat er gebeurd is niet gebeurd zou zijn. Ze is niet voor niks veroordeeld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Voor welke Whitney-imitator zou u eerder een kaartje kopen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen