Rutger Castricum berispt door Mark Koster en Tim Hofman: ‘Kolder’

Rutger Castricum wordt na zijn felle kritiek op Frans Timmermans stevig berispt door Mark Koster en Tim Hofman. “Werkt hij gratis bij Vandaag Inside? Wat een hypocriete populist!”

Mark Koster, Rutger Castricum en Tim Hofman © RTL

Frans Timmermans keert terug naar de Nederlandse politiek om het linkse blok van PvdA en GroenLinks te gaan leiden. Nu blijkt dat de politicus op kosten van de Europese belastingbetaler campagne gaat voeren: hij zal gebruikmaken van een riante Brusselse wachtgeldregeling. En daar is in hittalkshow Vandaag Inside vernietigend over geoordeeld.

Tv-ambtenaar Rutger

De vaste VI-gast Rutger Castricum spreekt er schande van. Hij vindt dat Timmermans afstand moet nemen van de Brusselse tonnen. “Hij houdt drie ton tot de verkiezingen en dan kijkt hij daarna wat voor salaris hij krijgt. Als dat een Kamer-salaris is, dan krijgt hij een ton en wordt het aangevuld. Twee jaar!”

Dit is gewoon populistisch gekletst, vindt mediajournalist Mark Koster. De podcastcollega van Yvonne Coldeweijer sneert op X: “Dat tv-ambtenaar R. Castricum (ministerie van PowNed) Frans Timmermans gispt omdat hij niet gratis campagne voert, is kolderiek. Werkt Rutger gratis bij VI?”

‘Hypocriete populist’

Rutger is uiteindelijk gewoon precies hetzelfde, vindt Mark. “Die voert toch ook campagne voor zichzelf en krijgt zelfs centjes toe. Hypocriete populist.”

Daarop zegt ene Jim: “Verschil is dat Rutger niet strijdt voor armoede. En Timmermans wel. Appels met peren vergelijken.”

Mark: “Waarom moeten mensen die tegen armoede strijden zelf ook arm zijn? Op Timmermans is veel aan te merken, maar dit argument is niet heel sterk, vind ik.”

Tim ook kritisch

BNNVARA-ster Tim Hofman vindt de kritiek op Timmermans ook onterecht. “Lees net dat Frans Timmermans geld verdient 😔”, schrijft hij cynisch in een inmiddels verwijderd bericht op X. “Rijke mensen mogen zich NIET druk maken om het welzijn van een ander. 😠”

Schrijver Bob Dijkgraaf daarop: “Dit is natuurlijk wel echt een karikatuur van redelijk terechte kritiek.”

Tim: “Ja, het is wel veel geld ja. Weet niet of ik vind dat ie het niet moet aannemen (denk van wel, gaat zelf weg) of dat Brussels de regels aan moet passen.”

Systeemkritiek

Bob: “Systeemkritiek en kritiek op de persoon kan allebei. Sowieso: kritiek. Lekker man.”

Tim: “Ja, sowieso. Ben ook niet wars van kritiek op Timmermans, moest gewoon lachen om de tweets over hem.”

Bob: “Lachen: ook mooi.”

Tim: “Mee eens.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen