Splinter Chabot nog nooit zó erg afgekraakt: ‘Wat een dom gepruts’

Het is een verschrikkelijk weekend voor Splinter Chabot. Hij presenteerde gisteren een regenboogparade op NPO 1 en wordt sindsdien van alle kanten afgekraakt. “Wat een dom gepruts!”

Splinter Chabot © AvroTros

Er wordt in Amsterdam elk jaar een frivole grachtenparade vol regenboogvlaggen georganiseerd om de boodschap van vrijheid en diversiteit uit te dragen. Het evenement werd gisteren live uitgezonden op NPO 1, ’s lands meest bekeken tv-zender. Eén van de presentatoren was Splinter Chabot, de zoon van de bekende dichter Bart Chabot.

Dom gepruts

Story-baas Guido den Aantrekker zag het voorbijkomen en schrijft Splinter nu he-le-maal de grond in. “Splinter Chabot die het over de Kènnel Parade heeft in plaats van de Kennèl Parade. Elk jaar hetzelfde domme gepruts. Elk jaar. Maar ja, gay presentator, dat heeft voorrang”, briest hij in een bericht op X.

Dj Sidney Brandeis daarop: “Was blij dat we bijna van Bart af waren. Blijkt er een kloon te zijn met nog een grotere aandachtsbehoefte die het overneemt.”

Guido: “Iemand bij de NPO heeft er een krabbel onder gezet. 🤔”

Lekker gek

Splinter heeft zo’n klus puur te danken aan zijn geaardheid, meent Guido. “Het is duidelijk dat ‘die lekker gekke’ Splinter Chabot de tv-uitzending rond de Canal Parade alleen maar presenteert qua zijn geaardheid, want het is echt dramatisch. Investeer als NPO eens in goede presentatoren van ons belastinggeld – zelfs voor dit soort nicheprogramma’s.”

Guido haalt een suggestie van een andere twitteraar aan: “Zou toch een kijkcijferhit zijn als SBS volgend jaar de Pride ook live zou verslaan, maar dan gewoon in de VI studio, met de beelden van de NPO, maar met commentaar van Gijp en Johan Derksen.”

Amateuristisch

Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven is ook kritisch. “Laat ze bij de AvroTros wat nieuws bedenken, want die tv-uitzending was ook niet heel best. Het was een soort van amateuristische schooltelevisie waar ik naar heb zitten kijken”, zegt hij in de showrubriek op SBS 6.

En Villamedia-journalist Rutger de Quay twittert: “Ik was al niet echt onder de indruk van de literaire talenten van Splinter Chabot, maar deze televisie/interviews zijn echt tenenkrommend slecht.”

Geen plek meer

Splinter vertelt overigens in de nieuwste Televizier dat hij van de publieke omroep niet verder mag met zijn eigen talkshow SPLNTR. “Ik wil graag door, maar er was niet echt plek op NPO 3. Er lopen gesprekken over.”

Geen plek meer op de tv-zender waar we continu in de herhaling zien hoe BN’ers op gevaarlijke wegen rijden en hoe Chris Zegers ergens op een berg in Paraguay staat? De slechtnieuwsgesprekken worden steeds creatiever bij de NPO…

Tweet

Guido had nog meer irritaties over de Canal Parade-uitzending:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Splinter Chabot een groot tv-talent?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen