John de Mol twee uur in auto voor Hélène Hendriks: ‘Niet zomaar’

Tv-miljardair John de Mol heeft vorige week minstens twee uur (!) lang in de auto gezeten om Hélène Hendriks aan het werk te zien. Een ontzéttende eer natuurlijk, maar waarom? “Niet zomaar.”

Hélène Hendriks en John de Mol © SBS 6

Het was eventjes de talk of the town, maar inmiddels heeft niemand het meer over Marcel & Gijs. De reden? De huidige VI-vervanger Hélène Hendriks doet het echt veel beter met haar programma De Oranjezomer. Het is duidelijk dat zij een betere match is met de SBS 6-kijker dan de twee heren die voor haar op zender waren.

Twee uur in auto

Er keken vorige week bijna 900 duizend mensen naar Hélène. “Dat is echt ongelofelijk veel”, zegt mediakenner Victor Vlam in de podcast De Communicado’s. “Dat komt gewoon in de buurt van de kijkcijfers van Vandaag Inside, dus dat is echt iets om trots op te zijn. John de Mol kwam zelfs ook langs.”

John was achter de schermen aanwezig bij de uitzending van donderdag. “Nou, dat betekent toch dat de grote baas uit Laren is gekomen. Dat is naar Breda, waar De Oranjezomer wordt opgenomen, gewoon één uur met de auto heen en één uur met de auto terug.”

Wat is het doel?

Waarom zou zo’n steenrijke man als John zijn kostbare tijd opofferen om naar Breda af te reizen? “De grote baas heeft dus twee uur in de auto gezeten om Hélène Hendriks te steunen, want dat was het doel daarvan. Hij wilde haar even laten zien dat hij waardeert wat zij allemaal neerzet met dat programma.”

Co-host Lars Duursma: “Ja, daar zal ze blij mee zijn, toch?”

Victor: “Ja, dat denk ik ook inderdaad.”

Niet bij Marcel & Gijs

John is nooit naar Marcel & Gijs gereden. “Nee, dat is volgens mij niet gebeurd”, aldus Victor. “Marcel en Gijs hebben heel veel zitten klagen in een podcast over het feit dat zij nog niet contact hadden gehad met John de Mol, dat ze hem zelf nog nooit hadden ontmoet. Dus daar zie je wel een verschil.”

Waarom komt John dan wel naar Hélène? “Het is misschien te verklaren door de kijkcijfers van Marcel en Gijs. Als je daar terug gaat kijken, ja, dan is het toch rond de 500.000. Dat is toch wel echt aanzienlijk laag dan De Oranjezomer.”

Minder goede opvulling

Eigenlijk was Marcel & Gijs helemaal niet zo’n geweldige VI-vervanger, aldus Victor. “Ik denk eigenlijk wel dat je moet constateren dat dat programma, als je er zo op terugkijkt, toch echt wel een aanzienlijk minder goede opvulling is om af te wisselen met Vandaag Inside.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks is de grootste vrouwelijke ster van SBS 6. Die van RTL 4 is Chantal Janzen. Wie is de grootste ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen