Yvonne raakt gevoelige snaar bij Tineke de Nooij: ‘Negen vingers!’

Yvonne Coldeweijer raakt een behoorlijk gevoelige snaar bij Tineke de Nooij. Ze maakt namelijk een grap over de aangeboren afwijking aan haar hand. “Klopt het dat zij een vingertje mist?!”

Tineke de Nooij en Yvonne Coldeweijer © Janita Sassen/MAX, RTL

Ze is al 82 jaar oud, maar niet bepaald gevaarloos: Tineke de Nooij. Ze dreigde Yvonne Coldeweijer tegen haar ‘kop’ te slaan nadat de juicekoningin haar een ‘fossiele mafkees‘ had genoemd. Nu slaat de VIP-vergruizer weer terug door een bijzonder gevoelige snaar te raken bij de radiopresentatrice, namelijk de aangeboren afwijking aan haar hand.

Negen vingers

Yvonne begint erover in haar podcast De Juice Show. “Klopt het dat zij een vingertje mist? Ik kreeg namelijk reacties toen ik wat over haar gepost had. Zei een mens: ‘O ja, die vrouw van: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, Tiieeeeneke. Maar die kan alleen niet tellen tot 10 vanwege haar vingers.’ Hahahaha. Nou, dat kan écht niet dit!”

Het zou zomaar kunnen dat een van die reacties van Gordon kwam: hij heeft een goede verstandhouding met Yvonne én joeg zijn vroegere bonusmoeder Tineke al eens eerder op de kast met een grap over haar handicap: “Hoe kun je iemand met negen vingers nou Tineke noemen?!”

Tineke boos

Tineke was daar destijds flink pissig over. “Tja, het is bij mij een aangeboren afwijking. Ik weet niet of je daar grappen over moet maken, volgens mij hoor je dat niet te doen. Er gingen ook wilde verhalen op internet dat de vinger zou zijn afgehakt, wat een onzin allemaal. Ik lees het ook niet.”

En waarom ze Tineke heet? “Ik heet eigenlijk Christina Hendrika en ben vernoemd naar mijn oma. De associatie met ’tien’ was niet bij mijn ouders opgekomen.”

BioStabil

Yvonne is absoluut niet onder de indruk van Tineke. “Hoe heet ze ook al weer van haar achternaam?”

Co-host Mark Koster: “De Nooij. Ik denk dat ze je nu helemaal wil slaan, want Tineke de Nooij denkt dat zij ongeveer de grootmoeder van de radio is. Ze was de eerste vrouwelijke dj in Nederland.”

Yvonne: “Nou, ik ken d’r alleen van de BioStabil.”

Mark: “Zij was als dj echt wel groot hoor. Zij was de eerste vrouwelijke dj in Nederland. Vroeger ook bij de piraten. Een grote naam.”

Dik met Viola

Tineke ligt dus overhoop met Gordon en Yvonne, maar met wie is ze nog wél dikke mik? Viola Holt. “Zometeen komen er twee vriendinnen van mij: Astrid Engels en Tineke de Nooij”, zegt Viola in de nieuwste Party. “Wij hebben pas nog bij elkaar gezeten, in het Rosa Spier Huis in Laren waar Tineke sinds kort woont.”

BioStabil meets complottheorie: dat moet een dolle middag geweest zijn.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tineke de Nooij hekelt grappen over haar negen vingers. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen