Jan de Hoop getroffen door naar incident in restaurant: ‘Hoezo?!’

Jan de Hoop is getroffen door een vervelend incident in een pannenkoekenhuis. De presentator vroeg daar iets heel normaals aan de serveerster van dienst, maar kreeg de wind van voren.

Jan de Hoop © Instagram

Je zou denken dat je na 33 jaar bij het RTL Ontbijtnieuws en een lintje op zak wel een streepje voor hebt in het leven, maar ook Jan de Hoop krijgt soms wel eens nul op rekest. Hij zat laatst in een pannenkoekenrestaurant, een etablissement waar ze pannenkoeken serveren, en ving daar bot bij de serveerster van dienst.

Spek en kaas

Het was een vervelend incident, schrijft Jan in zijn column voor Margriet. “We gingen ’s avonds een pannenkoek eten. Ik had trek in een pannenkoek met spek en kaas, maar die stond niet op de kaart. Ze hadden wel pannenkoeken met spek of kaas, maar niet in combinatie met elkaar”, aldus de presentator.

Wat er tóen gebeurde was een shock voor Jan. “Op mijn brutale vraag of het misschien toch kon, liet de serveerster weten dat daar geen sprake van kon zijn: ‘Als we daaraan gaan beginnen is het einde zoek…'”

Starre houding

Vooral de starre houding van de serveerster was voor Jan onbegrijpelijk. Het is immers geen hogere wiskunde om zowel spek als kaas op een pannenkoek te leggen, zelfs als dat niet op het menu staat. Je kunt van een restaurant verwachten dat ze iets meer klantgericht zijn, aangezien klanttevredenheid met name in de horeca van levensbelang is.

Het kan natuurlijk ook zijn dat Jan in een heel goedkope keten zat te eten waar een strikt menubeleid geldt, bijvoorbeeld vanwege voorraadbeheer of consistentie in de bereiding. “Net bijgekomen van deze teleurstelling bleek thuis dat een plastic klepje van onze koffiemachine door de vaatwasser was verkleurd”, vervolgt hij. Ook dat nog.

Paniekaanval

Het gaat de laatste tijd sowieso wat wisselvallig met Jan, omdat hij vanwege zijn pensionering last heeft van milde paniekaanvallen. “De laatste tijd heb ik vaker last van paniekaanvalletjes. Heel gek. Het is ineens begonnen. Op een dag die is gevuld met allemaal leuke dingen gaat er dan ineens een schok door mij heen: lieve help, ik ben al 68.”

Statistisch gezien heeft Jan gemiddeld nog zo’n twaalf jaar te leven. “De finish komt angstaanjagend in zicht.”

Luxeproblemen

En in de laatste fase van je leven heb je natuurlijk geen zin in zo’n flauwe pannenkoekenmeid. “Ik weet dat er veel ergere dingen zijn in de wereld. Maar het lucht wel op om deze luxeproblemen met jullie te delen. Ik kan er weer even tegen.”

#lievehelp #ademinademuit

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u lekkerder?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen