John van den Heuvel uit felle kritiek op Talpa-avontuur Frans Klein

John van den Heuvel vindt het twijfelachtig dat Frans Klein de baan van televisiedirecteur bij Talpa heeft aangenomen terwijl hij bij de NPO nog onderwerp is van een onderzoek.

John van den Heuvel en Frans Klein © SBS 6, Michel Schnater

Frans Klein lijkt jarenlang bewust te hebben weggekeken bij het leed op de redactievloer van De Wereld Draait Door, puur en alleen om Matthijs van Nieuwkerk te pleasen. Vanwege zijn bedenkelijke rol in dit schandaal is hij op non-actief gezet als de belangrijkste man van de NPO, in afwachting van de resultaten van een groot onderzoek naar deze ellende.

John is kritisch

Na bijna een jaar heeft Frans echter geen zin meer om te wachten en daarom heeft hij een lucratief baantje aangenomen bij het Talpa van John de Mol. Hij is begonnen als televisiedirecteur.

Daar heeft John van den Heuvel gemengde gevoelens over, zegt hij in de Oranjezomer van gisterenavond. “Ik vind het op zich wel een goed uitgangspunt dat als je in opspraak bent, dat je je misschien even terugtrekt en afwacht tot het onderzoek resultaat heeft en je gerehabiliteerd kunt worden. Dat lijkt me duidelijk.”

Hoe lang?

Hoe lang moet je dan wachten op zo’n onderzoek? “Ja. Dat betekent dat je dus wel redelijk voortvarend zo’n onderzoek moet doen en dat duurt nu wel heel erg lang. We kennen andere voorbeelden. Er is ook een hele discussie over dat we hier straks ook een nieuwe baas krijgen bij Talpa, die ook nog onderwerp van een onderzoek is.”

“En ja, wat moet je daarmee? Moet je zo’n man nog eindeloos laten bungelen of moet je hem al in de gelegenheid stellen om een nieuwe baan te gaan doen? Daar kun je over discussiëren. Ik vind eerlijk gezegd: op het moment dat je echt zo ernstig in opspraak bent, dan kun je beter aan je verdediging gaan werken en even pas op de plaats maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft John van den Heuvel gelijk? Had Frans Klein het onderzoek af moeten wachten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen