Harry Vermeegen steunt VI-aanval op Frans Timmermans: ‘Top!’

Harry Vermeegen heeft er in tegenstelling tot een aantal prominenten helemaal geen moeite mee dat Vandaag Inside voornemens is om Frans Timmermans flink aan te gaan pakken.

Harry Vermeegen, Frans Timmermans en Johan Derksen © YouTube, SBS

Frans Timmermans is voorgedragen als lijsttrekker van de nieuwe combinatiepartij GroenLinks en PvdA. Hij wil aan het eind van de maand beginnen met media-optredens, maar nú al wordt hij behoorlijk bekritiseerd in het publieke domein. Vandaag Inside heeft aangekondigd om de politicus flink aan te gaan pakken.

‘Fransie gaat eraan!’

Dat voornemen van VI heeft tot flinke kritiek geleid, maar de bekende oud-sportjournalist Harry Vermeegen vindt dat bespottelijk. “Het was nog amper gezegd door die Gijp, van: ‘Ja, die Fransie, die gaat eraan!’, en hup, uit alle hoeken en gaten kwamen ze tevoorschijn vanaf links. Om even te komen vertellen dat dit natuurlijk helemaal niet kan.”

Lachwekkend, vindt Harry dat. Hij vervolgt op zijn opiniekanaal: “Néé, dit vinden ze echt schandalig, ja. Die krijgen zware tijden hoor de komende maanden. Die kunnen dit niet aan! ‘Ja, dat kun je niet maken, hup hup hup, en SBS, waarom staan ze dit toe?’ Die staan dat toe, omdat Vandaag Inside nog het enige onafhankelijke programma is op tv.”

Groengoeroe

Zijn andere programma’s dan niet onafhankelijk? “Nee, want de rest bij de NPO moet bijvoorbeeld allemaal keurig D66-evangelie verkondigen. En zij zijn toevallig een beetje rechts van het midden bij Vandaag Inside en die hebben er gewoon heel veel plezier in en lol in, samen met mij eigenlijk, om af en toe even wat te roepen over de groengoeroe.”

En dat blijven ze zeker doen, zegt Harry. “Want zij hebben er ook, net als ik, geen zin in dat links aan de leiding komt. Nee! Die hebben geen zin in eerlijk delen. Daar heeft Vandaag Inside geen zin in! En ook niet in al dat woke geleuter en al die klimaathysterie en in dat belachelijke asielbeleid van: kom maar binnen met je knecht!”

Juist groter?

Dat willen de mannen van VI allemaal niet, aldus Harry. “Ze gaan alles op Timmermans spelen, want ze willen dat linkse blok zo klein mogelijk houden en dat komt omdat ook zij geen zin hebben dat knulletje Klaver in het kabinet komt en ook zeker geen Attje. Die willen ze absoluut niet in een kabinet zien! En dus gaan ze in de aanval op de groengoeroe.”

Critici denken dat zo’n massale aanval op Timmermans hem juist sterker zou kunnen maken. Nee, zegt Harry. “Elke dag komen ze op tv! Dat onderschat links. Dat wordt echt moeilijk voor ze. Wat ze helemaal onderschatten is de herhaling van de boodschap. Elke keer maar weer tegen de groengoeroe. Nou, ik wens links heel veel plezier!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat een linkse Vandaag Inside met types als Stella Bergsma ook zou werken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen