VI-belofte om Frans Timmermans te slopen leidt tot kritiek: ‘Triest’

De belofte van Vandaag Inside om ervoor te zorgen dat Frans Timmerman ‘eraan gaat’ leidt tot enige kritiek. “Hoe haal je het in je botte kop? Je kunt ook gewoon op iemand anders stemmen!”

Frans Timmermans en Vandaag Inside © NOS, William Rutten

Frans Timmermans wordt zeer waarschijnlijk de lijsttrekker van de nieuwe fusiepartij GroenLinks-PvdA en sinds dat bekend is ligt hij zo ongeveer onophoudelijk onder vuur in de media. En dan moet ’s lands meest bekeken talkshow Vandaag Inside nog terugkeren op de buis. “Ja, die gaat eraan, Fransie!“, kondigt René van der Gijp aan.

Hearsay

Dat VI-dreigement zorgt voor geprikkelde reacties bij een aantal prominenten. “Nu Vandaag Inside aankondigt om Timmermans kapot te maken moeten we maar hopen dat programma komt met bewijzen die op meer dan hearsay zijn gebaseerd. En daar gaat het vaak mis”, zegt voormalig politicus en historicus Arend Jan Boekestijn op X.

Hij vervolgt: “Mocht dit gebeuren dan moeten wij maar hopen dat journalisten gedegen onderzoek doen om uit te vinden wat er nu eigenlijk klopt van alle aantijgingen. In de tussentijd is het kwaad al geschied.”

‘Lastig hoor’

Ton F. van Dijk, de voormalig zenderbaas van NPO 1, leeft vooral mee met de nieuwe Talpa-baas. “Lastig hoor voor Frans Klein: z’n heel leven heeft ie bij de VARA in dienst gestaan van de sociaal-democratie en nu wordt ie verantwoordelijk voor een programma dat Frans Timmermans ‘kapot’ gaat maken. Hoe maak je dat als persoon mee?”

Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe: “Overigens zal dat ‘kapotmaken’ vast stranden in ‘kapot lachen’ om flauwe/vuile grappen over Frans Timmermans. VI-publiek stemt toch niet op hem en de rest juist wél als VI tekeer gaat. Extra campagne. Ze gaan vast niet met bewijs komen voor wetsovertredingen, lijkt me niets voor Frans Timmermans.”

Gemeen en ordinair

Ton wijst wel op de invloed van Vandaag Inside. “Ze hebben wel invloed op een miljoen kijkers. Overigens kan dit anderen juist motiveren wel op Frans Timmermans te stemmen.”

Nausicaa: “Ja, dat bedoelde ik ook. Hoe gemener en ordinairder de aanval, hoe meer mensen alsnog op Frans Timmermans zullen stemmen. Die andere bewerkte miljoenen hadden toch niet op hem gestemd, durf ik te stellen.”

GroenLinks-raadslid Huub Bellemakers: “Sterker nog: Timmermans werd mede stemmenkanon bij de laatste EP-verkiezingen door aanval van SP (en omdat het de enige bekende politicus was).”

‘Ongekend treurig’

Journaliste Marek Veurtjes veroordeelt de mannen van VI. “En wat houdt dat ‘kapot maken’ dan precies in? Het is wel ongekend treurig, als dat het ‘journalistieke’ doel is. A-journalistiek vd bovenste plank. Ik ben niet voor boycotten, maar in dit geval zou ik het snappen als personen medewerking aan dit programma weigeren.”

Ton: “Het is entertainment.”

Marek: “Maar zo presenteren ze zich niet. Met de rechten van Europese wedstrijden hebben ze ook een bepaalde verantwoordelijkheid (vind ik). Dat kapot maken wel zou mogen ‘want entertainment’ is flauwekul. Dat vrijwaard je niet van je verantwoordelijkheid voor een groot publiek.”

Botte kop

Dit Was Het Nieuws-tekstschrijver Maarten Hopman kan het niet geloven. “Vandaag Inside gaat Frans Timmermans naar eigen zeggen ‘kapot maken’, een Telegraaf-columnist schrijft zo’n 3 columns per dag over ‘Frenske’ die ‘nu aan de beurt is’. Er is nog geen énkel inhoudelijk debat geweest, maar dit is hoe we de verkiezingen ingaan. Hopeloos.”

Mondkapjesboef Sywert van Lienden hekelt de mannen van VI: “Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.

En Korea-deskundige Remco Breuker: “Als dit land ten onder gaat dan heeft dat heel veel te maken met (makers én kijkers van) programma’s als Vandaag Inside. Hoe haal je het in je botte kop. Je kunt ook gewoon op iemand anders stemmen.”

Fragment

De waarschuwing van René:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Vandaag Inside een tandje terug moet schakelen als het gaat om Frans Timmermans?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen