Na megablunder NPO: ‘Waarom houdt RTL vast aan Thijs Römer?!’

Na de megablunder van de NPO om uitgerekend nú een Thijs Römer-herhaling uit te zenden op kinderzender Zapp, neemt ook de druk op RTL toe. “Waarom houden zij aan hem vast?!”

Tina Nijkamp en Thijs Römer © RTL

Ongelooflijk maar waar: in de week dat Thijs Römer is veroordeeld voor het online misbruiken van minderjarige meisjes, verscheen hij gisteren doodleuk op NPO’s kinderzender Zapp. Rond elf uur ’s ochtends werd daar een herhaling uitgezonden van de kinderserie Kamp Koekieloekie, waarin Thijs de vader van een tienermeisje speelt.

Thijs van de buis

Mediapark-fluisteraar Tina Nijkamp kaartte het direct aan op haar veelgelezen analysekanaal. “Daar waar Marco Borsato en Ali B meteen geboycot werden na de BOOS-uitzending van vorig jaar, door de NPO én commerciële zenders, gaat dat niet op voor Thijs Römer. Voor acteurs gelden blijkbaar andere regels dan voor muziekartiesten.”

Omroep NTR, die achter die herhaling zat, ging al snel door het stof: “Wegens de recente veroordeling van Thijs Römer hebben we vanmiddag in overleg met de NPO besloten om de aflevering van de jeugdserie Kamp Koekieloekie waarin Römer een bijrol heeft, niet meer te te herhalen. Ook zal de aflevering niet meer zichtbaar zijn op NPO Start.”

Wie wordt gelyncht?

De grote vraag is nu: wie wordt er bij de NTR gelyncht voor deze blunder? Niemand, zegt Rob Goossens in RTL Boulevard. Het is slordig, maar niet opzettelijk, benadrukt hij. “Het is gewoon een beetje onhandig. Er is duidelijk niet over nagedacht en het is heel logisch dat mensen nu even geen zin hebben om Thijs Römer te zien.”

En al helemaal niet in een kinderserie. “Er hoeven geen mensen gelyncht te worden ofzo, maar ik snap wel dat ze zeggen: we gaan even andere herhalingen uitzenden.”

RTL houdt vast

Tina vindt het wel vreemd dat RTL zo vasthoudt aan Thijs Römer. Hij was jaren geleden een tijdje creatief directeur van de nieuwe drama-unit van RTL. “De NTR en NPO zijn duidelijk. Maar hoe zit het eigenlijk met Videoland?”

Videoland is de streamingdienst van RTL. “Hoe zit het met bepaalde afleveringen van Moordvrouw? En Dagboek van een Callgirl? Waarin Thijs Römer een (hoofd)rol heeft? The Voice was meteen van zender en alle eerdere edities zijn nog steeds niet online terug te kijken. Wat is standpunt RTL inzake deze kwestie?”

Niet offline

Van Moordvrouw staan maar liefst zeven seizoenen op Videoland, en ook Nieuwe Buren staat daarop. De veroordeling van Thijs heeft echter ‘geen effect’ op dat aanbod, liet een woordvoerder van RTL vorige week weten.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat RTL de series met Thijs Römer van Videoland af moet halen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen