René van der Gijp heeft maling, grapt over handicap Lucille Werner

René van der Gijp heeft er maling aan dat Lucille Werner zo’n moeite heeft met grapjes over haar handicap. Hij maakte er daarom gisteren zelf een in Vandaag Inside. “Hahahahahaha.”

Lucille Werner en René van der Gijp © SBS

Lingo-Kamerlid Lucille Werner neemt afscheid van de politiek en om die reden zat ze vorige week aan tafel bij Humberto Tan. Daar werd ze live gekwetst door een item van Jaïr Ferwerda, waarin hij CDA-collega Hugo de Jonge waarschuwde voor een passerende auto. Hij daarop: “Dankjewel, anders had ik hier straks ook met een beperking geëindigd.”

‘Moet kunnen’

Lucille, die een beetje mank loopt, is daar helemaal ontdaan over, maar dat vinden de mannen van Vandaag Inside wel héél lichtgeraakt. “Het moet kunnen, vind ik. Ik vind niet dat je mensen met een beperking moet ontzien qua harde grappen. Dat moet gewoon kunnen. Dit vond ik een leuke grap”, aldus Johan Derksen in de uitzending van gisteren.

Tafelgast Özcan Akyol: “Nou ja, als je inderdaad gelijk behandeld wil worden, dan moet je toch ook die grapjes accepteren? In plaats van zeggen: ‘Ik heb een uitzonderingspositie, over mij mag je geen grapjes maken.’”

Afgekraakt

De heren beginnen daarna met het afkraken van Lucille. “Wat heeft die Lucille Werner nou eigenlijk in de politiek gedaan?”, aldus Özcan.

Johan: “Helemaal niks!”

Özcan: “Ze heeft wel Lingo goed gepresenteerd. Die vrouw heeft daar gezeten en…”

Dan maakt René een grap over haar handicap: “Ze heeft geen grote stappen gemaakt. Hahahahahaha! Hahahahahahahahahaha! Hahahahahahahaha!”

Wilfred Genee: “Dat liep niet lekker, wil je zeker ook nog zeggen?”

Overschat

Özcan distantieert zich van deze grap. “Ik lach niet! Voor de archieven…”

Wilfred: “Het is wel heel kort wat ze daar allemaal heeft gedaan.”

Johan: “Die heeft zichzelf zó overschat!”

Özcan: “Die kan het gewoon niet.”

Johan: “Als je Lingo kunt presenteren… Dat kan iedereen die z’n naam kan schrijven! Dan denken ze meteen dat ze een rol kunnen spelen in de Nederlandse politiek! Kijk, als je Lingo wíl presenteren, dan hoor je al niet in de politiek. Dan word je toch nergens meer serieus genomen?”

Beperkingsgrapje

Overigens wil Hugo geen sorry zeggen voor het grapje over Lucille. Jaïr in zijn nieuwste item: “Dat beperkingsgrapje pakte een beetje verkeerd uit, hè?”

Hugo: “Ja, joh, weet je. Gewoon een grapje. Ook niet meer van maken dan dat. Als je van grapjes al spijt moet krijgen, dan wordt het allemaal een heel ingewikkelde wedstrijd. Gewoon een onschuldig grapje en we gaan weer gewoon aan het werk.”

Saskia Belleman aan tafel bij Humberto: “Dat je niet gewoon in staat bent om meteen te zeggen: ‘Het was gewoon een ontzettend ongelukkige grap, dat had ik niet moeten doen.’”

En Gijs Rademakers: “Dan is het voorbij. Nu is het dus nog steeds niet voorbij. Ja, het is ongelooflijk.”

Fragment

Het fragment waarin Hugo excuses weigert:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Hugo de Jonge sorry moet zeggen voor zijn grapje over Lucille Werner?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen