Georgina Verbaan afgekraakt door Angela de Jong: ‘Niet grappig’

Zal Georgina Verbaan balen dat ze niet gewoon thuis bij al haar katten is gebleven? Ze is amper een paar dagen op televisie of ze wordt al half gewurgd door Angela de Jong. “Niet grappig.”

Georgina Verbaan © William Rutten

Het is volgens Tina Nijkamp nu al een flop: de dagelijkse vooravondshow Date Smakelijk op SBS 6, gepresenteerd door Georgina Verbaan en haar beste vriend Patrick Martens. Het is een soort First Dates, maar dan met een ander sausje. En dat sausje vindt Angela de Jong dus niet erg lekker, vertelt ze in de AD Mediapodcast.

‘Oh gelukkig’

Marcus den Blanken, de rechterhand van Angela, vertelt dat hij de gesprekjes van Georgina met kandidaten héél slecht vindt. “Het begon er dus mee dat er op een gegeven moment een vrouw staat en die vertelt het verhaal dat ze borstkanker had overleefd, waarop Georgina Verbaan reageert: ‘Oh gelukkig’, of iets in die trant.”

Hij vervolgt: “Maar gewoon niet iets vragen en daarna vertelt ze nog een heftig iets. Ja, en ze gaat er gewoon niet op door, dus ze laat het liggen. Dus Georgina Verbaan, een leuke actrice, alleen dat presteren, dat lijkt me niet per se…”

Niet grappig

Georgina is basic, vindt Angela. “Ze had heel netjes de vragen die ze moest stellen à la: wat is de ergste date ervaring ooit? En dan vijf minuten later: wat is een afknapper tijdens een date? Of: waar val je op? Die had ze netjes uit haar hoofd geleerd. Ze was alleen vergeten om er nog enig gevoel in te leggen in die vragen. En grappig was ze ook al niet!”

Wat een slechte keuze van SBS 6, vervolgt ze. “Het idee zou vast zijn geweest dat ze dan heel leuk, snedig, misschien een tikkie vilein of invoelend of meelevend commentaar geven.”

‘Wat een verhaal’

Een andere kandidaat vertelt op een gegeven moment dat allebei z’n ouders zijn neergeknald of iets in die richting. Marcus: “Iemand vertelt het meest extreem heftige wat er kan gebeuren en dan zegt ze: ‘Wat een verhaal hè?’ Ja, alsof iemand vertelt: ‘Ja, het regende op vakantie, dus ben eerder vertrokken.’ Dán zeg je: ‘Wat een verhaal, hè?'”

Angela vult aan: “Ik vind het ook wel een wat heftig verhaal om tijdens je eerste blind date even tussen de zalmforel en het stukje zalm te gooien. Dat zou ik ook niet zo snel doen, maar knip het er dan uit als je echt presentatoren hebt die geen normaal antwoord hierop kunnen geven of leg de opname stil, weet je wel.”

Verschrikkelijk

Dit had je zo niet kunnen uitzenden, aldus Angela. “Laat ze er dan even over nadenken en er dan op reageren, maar dit was zo raar. Maar wel tekenend voor het programma. Er zit geen sfeer in, het wordt nergens leuk. Het is een samenraapsel van 25 programma-ideeën van mensen die een soort TopChef spelen, First Dates en Lang Leve De Liefde.”

Georgina is dus niks, maar Patrick dan? Ook niet. “Ik heb hier al vaker gezegd dat ik me echt iedere keer weer verbaasd dat Patrick Martens weer voor een format wordt gevraagd. Dat vroeg ik me hier ook weer af wat hier zijn unique selling point is dat hij dit per se moet presenteren, wat hem er zo leuk voor maakt.”

Veel collega’s vinden hem een leuke kerel. “Ja, die nooit ergens iets toevoegt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Georgina Verbaan bij SBS 6 passen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen