Georgina Verbaan overtuigt niet als SBS 6-ster: ‘Dit is niet hoopvol’

Georgina Verbaan een SBS 6-ster: wie had het ooit kunnen denken. Ook zij pakt nu knaken van John de Mol, maar haar datingprogramma met goede vriend Patrick Martens is vooralsnog geen succes.

Georgina Verbaan en Patrick Martens © William Rutten

Het wijzende vingertje van Georgina Verbaan is nu vooral druk met het scrollen door de app van haar bank: is de gage van John de Mol al gestort? Ze is sinds gisterenavond dagelijks om half acht te zien met Date Smakelijk, een nieuwe datingshow op SBS 6 die ze samen met haar boezemvriend Patrick Martens aan elkaar praat.

Magere score

Hoe dit scoort? Tina Nijkamp heeft de hand weten te leggen op de kijkcijfers die sinds deze week worden geheimgehouden, maar helaas voor Georgina en Patrick zijn ze nu tóch uitgelekt. Er keken gisteren 241 duizend mensen naar, goed voor een marktaandeel van slechts 5,5 procent in de commerciële doelgroep van SBS 6.

Dit is volgens Tina niet best. “Patrick Martens heeft opnieuw pech met een programma bij SBS 6. Na Lettrix scoort ook Date Smakelijk vooralsnog niet goed. Het scoort niet alleen veel lager dan voorganger Een Jaar Van Je Leven, maar ook dan HLF8 (dat van de buis is gehaald, red.)”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Niet hoopvol

Er komen natuurlijk nog uitgestelde kijkcijfers bij, benadrukt Tina. “Maar gezien het format (slechts 4 singles), voice-over (licht ironisch) en kritiek van kijkers op Twitter ziet het er niet hoopvol uit.”

Slechts vier single kandidaten per aflevering is volgens Tina ‘veel te weinig’. “De kijker is First Dates gewend. Het wordt lastig voor Date Smakelijk ben ik bang om een echte kijkcijferhit te worden.”

Foute voice-over

En die voice-over dan? Dat is Rini van den Elzen. “Oh jee. Hij is de voice-over van onder andere Joling & Gordon over de Vloer. Dit maakt de toon van dit programma meteen ironisch en/of sarcastisch. Is dat de bedoeling van een datingprogramma? Nee toch? Vreemde keus.”

Je maakt er daardoor al gelijk een rariteitenkabinet van, vindt Tina. “Het is totaal een andere toon dan bijvoorbeeld Jeroen Kijk in de Vegte bij B&B Vol Liefde. Jammer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u sympathieker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen