RTL 4 zet vol op hem in, maar: ‘Edson is IKEA van de tv-juryleden!’

Edson da Graça wordt door de directie van RTL 4 gezien als een van de grootste tv-beloftes van Nederland, maar is dat eigenlijk wel terecht? “Nee, dit is de IKEA van de tv-juryleden!”

Edson da Graca © RTL

Talentenjachten vormen nog altijd een zeer belangrijk genre op de Nederlandse televisie. De jury is bij dit soort programma’s natuurlijk essentieel, maar, zo zegt formatontwikkelaar Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen in de podcast Content Wars: “Ik denk dat in Nederland een probleem bij veel talentenjachten is dat de jury gewoon niet heel goed is.”

Edson vs Gordon

Jelle Maasbach, de presentator van deze tv-podcast, deelt vervolgens een flinke sneer uit aan Edson. “Dat vind ik trouwens bij DNA Singers. Jeroen van Koningsbrugge, heb ik vaak al gezegd, vind ik altijd heel goed. Maar Edson… Hij is een beetje de IKEA van de juryleden, weet je wel. Vlees noch vis. Die twee samen zijn ook niet per se heel erg…”

Kirsten Jan vult aan: “Ja, dat is dus moeilijk. Je moet een jurylid hebben die verschillende kanten van zichzelf kan laten zien. Die hard kan zeilen, misschien ook wat zacht. Gordon was – iedereen is tegenwoordig natuurlijk een beetje negatief over hem – een jurylid die echt iets kon toevoegen. Hij was echt een goed jurylid.”

Sympathieke jongen

Gordon ‘had altijd wel iets te zeggen wat men leuk vond’, meent Kirsten Jan. “Ja, dus het is altijd zoeken. Ik weet dat Edson natuurlijk toch een beetje wordt gebracht als een mogelijk nieuwe ster voor de komende jaren. Ik vind hem een hele sympathieke jongen en ik denk ook wel dat het wat kan worden.”

Maar, zo vervolgt hij: “De vraag is inderdaad: is hij er nu al klaar voor om in zo’n talentenjacht te gaan zitten? Ik denk inderdaad dat je echt wel uitgesproken mensen nodig hebt. Ik zou Maxim Hartman al veel leuker vinden in de jury. Dat durven ze dan weer niet aan, dat vinden ze dan niet family en dat soort dingen.”

Ontregelt

Het is in elk geval beter dan de saaie IKEA da Graça, sneert Jelle. “Je moet wel iemand hebben die een beetje prikt, een beetje ontregelt.”

Vooral bij een programma als Holland’s Got Talent, aldus Kirsten Jan: “Ja, je moet iemand hebben die iets kan roepen wat je niet verwacht.”

Content Wars

De podcast Content Wars:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen