Dyantha Brooks kruipt door oog van naald: ‘Imago bíjna aan gort’

Dyantha Brooks is door het oog van de naald gekropen als het gaat om haar imago, zegt tv-deskundige Tina Nijkamp. “Dit had imagotechnisch allemaal héél anders kunnen aflopen.”

Dyantha Brooks © William Rutten

Het is de meeste mensen ontgaan, maar SBS 6 heeft deze zomer een nieuw woordspelletje uitgetest in de vooravond: Lettrix. Dit programma, afwisselend gepresenteerd door Dyantha Brooks en Patrick Martens, stond om zes uur ’s avonds op het menu, maar werd vanwege hele lage kijkcijfers al snel verbannen naar de nacht. Daar is het nu nog te zien.

Imagorisico

Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, spreekt op haar analysekanaal van ‘de meest opmerkelijke tv-verhuizing van deze zomer’. “Het enorm geflopte Lettrix verhuisde van 18.00 uur naar midden in de nacht: 00.45 uur. Hoe scoort dat nu eigenlijk? Nou, ongeveer evenveel als eerst: 63 duizend kijkers.”

Laat dit een wijze les zijn voor Dyantha en Patrick, aldus Tina. “Hopelijk zorgt deze quiz ervoor dat zij niet overal ja tegen zeggen als er een tv-aanbod voorbijkomt. Nu hebben ze geluk, er is weinig media-aandacht voor. Maar dit had met name voor Dyantha imagotechnisch heel anders kunnen aflopen.”

Oog van de naald

Volgens Tina is Dyantha uiteindelijk gewoon de Marieke Elsinga van SBS 6. Zij kreeg begin dit jaar enorm veel kritiek om haar solopresentatiedebuut in het tv-gedrocht Alles is Muziek. En ook Dyantha had zo’n imagosmet kunnen oplopen, aldus de televisiekenner. “Door het oog van de naald!”

Lettrix is volgens Tina van een heel erg pover niveau. “SBS 6 weet het 18.00 uur-slot elke keer weer op te vullen met niemendalletjes. Vanaf 25 september De Goed Nieuws Show. Tja…”

‘Vreselijk!’

Naast Marieke en Dyantha, is er nóg een bekende vrouw verschrikkelijk slecht begonnen als solopresentatrice, aldus Tina. Ze wijst op Moïse Trustfull, de dochter van Quinty Trustfull die huiveringwekkend slecht scoort op Veronica. Daar keken laatst maar 29 duizend mensen naar.

Tina: “Om nou zo je presentatiecarrière te beginnen, vreselijk. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Dyantha Brooks een onderscheidende tv-presentatrice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen