Veronica Inside-ster Bas Nijhuis onthult salaris als scheidsrechter

Bas Nijhuis, bij het grote publiek bekend van de talkshow Veronica Inside, onthult wat hij verdient in zijn baan als scheidsrechter. “Het gaat in gradaties”, legt hij uit in de online talkshow Statements.

Bas Nijhuis © YouTube

Het salaris van Bas Nijhuis staat diep in de schaduw van het salaris van de voetballers die hij fluit, maar toch heeft hij geen klagen. Al zit Statemens-presentator Willie Wartaal aanvankelijk iets aan de hoge kant als hij een schatting doet. “Daar moet je minstens 5.000 euro voor krijgen. Per wedstrijd. Minstens”, zegt hij.

3.500 euro

Dat klopt niet helemaal, aldus Bas. Wat verdient hij dan wel als scheidsrechter? “Het gaat eigenlijk in gradaties. Als je een wedstrijd hebt in de Keuken Kampioen Divisie, de oude Jupiler League, dan zit je misschien op 1.500 euro per wedstrijd. Dat is de tweede divisie.”

En in de Eredivisie? “Maar als je naar de Eredivisie gaat, dan heb je eerst de normale wedstrijden, bijvoorbeeld tussen Groningen en Alkmaar, en dan zit je op 2.500 euro. Als je de topwedstrijden hebt, dan zit je ongeveer op 3.500 euro per wedstrijd.”

Uitgebuit

Willie schrikt behoorlijk van het salaris van Bas. “Jullie worden uitgebuit.”

Dat Bas als een van de gezichten van Veronica Inside een sterrenstatus heeft, helpt hem overigens niet. “Nee, helemaal niet. Maar als je op vakantie gaat, dan merk je pas dat de mensen roepen: ‘Hé, Bas!’ Dat is heel anders.”

Statements

De talkshow Statemens met als gast Bas Nijhuis kunt u onderstaand bekijken:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Bas Nijhuis een leuke mediapersoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen