Natasja Froger neemt wraak op RTL 4, maakt overstap naar SBS 6

Natasja Froger (58) te oud voor televisie? Na de keiharde manier waarop RTL 4 haar heeft gedumpt, stapt de geliefde presentatrice over naar SBS 6. Daar gaat ze Bonje met de Buren doen.

Natasja Froger © RTL

Het is volgens critici klip en klaar: Natasja Froger is gedumpt door RTL 4 vanwege leeftijdsdiscriminatie. Ze is van haar programma Voor Hetzelfde Geld afgehaald en ingeruild voor de vijftien jaar jongere Leonie ter Braak. Onverstandig, vindt Luuk Ikink, die wijst op het belang van seniore tv-sterren: “Je kunt niet alleen maar blijven verjongen.”

Natasja naar SBS 6

René Froger, de echtgenoot van Natasja, stelt dat Natasja op een onzorgvuldige wijze is behandeld door RTL 4, dat wordt geleid door Peter van der Vorst. Natasja te oud voor tv? Niet meer in trek? Nou, nee, concurrent SBS 6 slaat zijn slag en haalt Natasja nog geen paar maanden later in huis om een bekende tv-titel nieuw leven in te blazen: Bonje met de Buren.

SBS 6 maakt de terugkeer van het programma bekend via een kandidatenoproep. “Bonje met de Buren komt terug! Natasja Froger en Dennis van der Geest helpen wanhopige buren de strijdbijl te begraven, want een goede buur is natuurlijk beter dan een verre vriend. Meld je aan en wie weet komen Natasja en Dennis je dan helpen.”

Opvallend nieuws

Tv-kenner Tina Nijkamp spreekt van ‘opvallend nieuws’. “Natasja gaat dus terug naar de zender die ze ooit zelf verliet vanwege ‘meer kansen’ bij RTL 4, namelijk Effe Geen Cent Te Makken met echtgenoot Rene te maken. Hart in Aktie liet ze er voor in de steek. Ook voor Dennis is het goed nieuws: hij krijgt toch nog een keer een kans van SBS 6.”

Dennis is dé flopmachine van SBS 6: na Million Dollar Island is ook zijn huidige programma De Prins met het Witte Haar geen succes. Kennelijk hopen ze hem op te kalefateren met Natasja aan zijn zijde. Tina: “En Mr. Frank Visser en Viktor Brand krijgen concurrentie van hun eigen zender: Straks twee programma’s over burenruzies daar.”

Ruime ervaring

Zowel Dennis als Natasja hebben al ruim ervaring met het programma Bonje met de Buren, schrijft Joost Maiburg, de kijkcijferkenner van RTL Boulevard. “Natasja presenteerde de eerste vier seizoenen van 2010 tot 2012 samen met John Williams op RTL 4.”

In 2014 verhuisde het format naar SBS 6 waar Jochem van Gelder en Patty Brard het drie seizoenen presenteerden, herinnert Joost zich. “Het tot dan toe laatste seizoen in 2018 werd al gepresenteerd door Dennis, destijds samen met Leontine Ruiters.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Natasja Froger: aanwinst voor SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen