Rick Romijn blijft bij standpunt: ‘Britt Dekker gewoon écht niet aardig’

Rick Romijn, de belangrijkste sidekick van Talpa Radio, trekt zijn uitspraken over collega Britt Dekker niet in. Hij blijft erbij dat de presentatrice in het echte leven een onaardige meid is.

Britt Dekker en Rick Romijn © RTL, Talpa Radio

De verhalen dat Britt Dekker in het echt helemaal niet zo leuk en spontaan is als op televisie blijven aanhouden. Tegen bekende Nederlanders doet ze volgens Evert Santegoeds heel erg leuk, maar de verhalen dat ze tegen ‘gewone’ mensen een stuk minder vriendelijk is, gaan al sinds januari vorig jaar. Ook volgens Marc-Marie Huijbregts is ze heel onaardig.

Britt van dichtbij

Rick Romijn, die van alle sidekicks bij Talpa Radio veruit de grootste smaakmaker is, heeft Britt van dichtbij meegemaakt. “Ik heb haar vorige week ontmoet. Mijn dochter had een toernooitje in het ADO-stadion voor Zappsport. Ron Boszhard is echt een aardige gozer. Die gaat namelijk wél met zijn fans op de foto”, zegt hij in de show van Tim Klijn.

Presentator Tim daarop spottend: “Nou, fans, fans…”

Collega-sidekick Niels van Baarlen: “Heeft Ron Boszhard fans?!”

Tim: “Mensen die hem herkennen!”

‘Ze is niet aardig!’

Volgens Britt gaat ze bijna altijd op de foto en was dit dus een toevalstreffer dat Rick haar zo zag, maar hij is niet overtuigd. “Ron deed gewoon aardig én tegen de meisjes. En Britt Dekker doet alleen maar aardig als de camera’s aan gingen. Het fluitsignaal had nog niet geklonken of ze was weg. (…) Ze is niet aardig. Nee, ze viel me onwijs tegen.”

Had ze niet gewoon een slechte dag? “Nee, ik hoor wel vaker dat zij écht gewoon niet aardig is.”

Niet op de foto

Het is gewoon flauw als je als kinderidool weigert om met je fans op de foto te gaan, vindt Rick. “Ik stond bij de spelersuitgang, mijn dochter kwam daar aan. Er stond echt een man of tien en die wilden met haar op de foto. Nou, ze liep gewoon echt door. Je kan echt wel even… In een minuut maak je gewoon tien foto’s!”

Hij vervolgt: “Ze heeft ook niet de mensen die er waren – er waren mensen uit België en heel veel meisjes – gedag gezegd. Ze moesten daar urenlang zijn! Ze zijn daar van 10.00 tot 17.00 uur geweest.”

Heeft hij Britt vermanend toegesproken? “Nee. Ik had geen tijd, want ze was al weg!”

‘Ik word er moe van!’

Britt zelf kan niet met dit soort kritiek omgaan. Ze heeft zondag ook ruzie gezocht met Angela de Jong in de talkshow van Renze Klamer. Daar riep ze dat de opiniediva haar zou haten. Zó irritant, vindt AD-mediajournalist Marcus den Blanken het. “Ja, ik kan het echt gewoon niet horen als Britt weer zo’n act opvoert. Ik word er echt moe van.”

Dat ‘naturelle’ en ‘gewone’ dat Britt bij Renze probeert uit te stralen is gewoon niet echt, aldus Marcus in de AD Mediapodcast. “Wat Britt hier doet, dat is natuurlijk vooraf helemaal bedacht van: hé, oh, ik zit met Angela, laat ik eens dit en dit gaan zeggen. Ik vind het bijna gênant om het erover te hebben, maar goed.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als u de verhalen over Britt Dekker en haar verweer tegen elkaar afweegt, wat denkt u dan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen