Rob Kemps krijgt dringend advies: ‘Weiger afdankertje van SBS 6!’

Rob Kemps krijgt het dringende advies om nee te zeggen tegen het ultieme afdankertje van SBS 6. Hij is, zonder dat hij het weet, als zóveelste in de rij gevraagd om een wandelshow te presenteren.

Rob Kemps © SBS 6

Werkelijk de ene na de andere ster weigert het nieuwe wandelprogrammaatje van SBS 6, stelt zenderster Britt Dekker. Ook zij heeft nee gezegd tegen de presentatie en nu is deze klus volgens haar aangeboden aan Rob Kemps. Gaat hij wél ja zeggen tegen dit ultieme afdankertje van de zender? Of laat hij het ook maar aan zich voorbijgaan?

‘Format klopt niet!’

Tina Nijkamp, kijkcijferprofessor en voormalig zenderbaas van SBS 6, heeft weinig vertrouwen in het format. Het moet een soort race worden waarbij kandidaten ‘honderden kilometers wandelen langs de mooiste plekken van Nederland’ en bij de finish kansmaken op een prijs van 50.000 euro. Een bedrag dat er, Talpa kennende, sowieso nooit uit gaat.

De televisiekenner schrijft op haar analysekanaal: “Dit is route-tv gecombineerd met De Dansmarathon en natuurlijk kun je – altijd bij Talpa – als kandidaat een geldbedrag winnen. Wordt dit een kijkcijferhit? Nee, helaas niet, denk ik. Dit omdat de premisse van het format niet klopt.”

‘Negatieve past niet’

Er zit een mismatch in het format, vindt Tina. “Wandelen langs de mooiste plekken, maar dan wél moeten opschieten omdat je anders 50.000 euro misloopt… Dat klopt niet bij elkaar. Ook ben ik bang dat dit het ‘zielige’ element van Dansmarathon in zich heeft.”

Hoe bedoelt ze dat? “Nou, dat mensen heel ver gaan, inclusief uitgeput zijn en héle grote blaren, om dat geld maar te winnen. Past dat negatieve nog wel in deze tijd?”

‘Doe dit NIET!’

Daarnaast scoren tv-formats met wandelende mensen sowieso niet echt, zegt Tina. “Behalve de Nijmeegse Vierdaagse, maar dat is omdat het een verslag van een jaarlijkse traditie is, zónder geld-element. En ook die cijfers dalen, want als kijker ken je die grote blaren inmiddels ook wel.”

Welk dringend advies heeft ze in petto? “Als ik Robs manager was zou ik hem aanraden: doe dit niet, want als dit inderdaad mislukt, is je carrière voorlopig voorbij.”

Laatste in de rij

René van der Gijp moest er gisteren in Vandaag Inside wel om lachen dat Rob als twintigste in de rij is gevraagd. “Ja, Rob Kemps gaat een wandelprogramma doen. Dat wordt een lange wandeling met die Rob. Hahaha.”

Collega Johan Derksen vindt het sneu: “Je zult in de positie zitten dat… Er werken een paar honderd mensen bij Talpa. Die hebben allemaal gezegd: ‘Daar beginnen we niet aan’, en dan bellen ze jóu, dan zeggen ze: ‘Rob, zou jij dat programma willen doen?’ En hij doet het!” 

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Kemps die schreeuwend wandelaars gaat aanmoedigen. Top of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen