Britt Dekker belandt in tv-ruzie met Angela de Jong: ‘Hoezo nep?!’

Britt Dekker, de beste tv-vriendin van Wendy van Dijk, is gisteren in een felle tv-ruzie beland met hun gezamenlijke aartsvijand Angela de Jong. “Waarom die intense haat?!”

Angela de Jong en Britt Dekker © RTL

Het lijkt erop dat Britt Dekker gisterenavond met een missie naar de talkshow van Renze Klamer is gekomen. Voor het eerst in haar carrière kwam ze daar oog in oog te staan met Angela de Jong en dat leverde vuurwerk op. De beste tv-vriendin van Wendy van Dijk zocht in no time ruzie met de gevreesde sterrenstamper.

‘Die haat mij zó erg’

Britt zat aan tafel om iets te vertellen over een of ander evenement met haar paarden. “Ben je daar dan net zo gespannen voor als voor een uitzending met Angela aan tafel?”, vraagt presentator Renze Klamer.

Dan gaat Britt direct los op de AD-diva: “Nou, het was heel grappig. Ik had twee dagen echt buikpijn van de zenuwen voor die proeven en toen dacht ik: o yes, nu heb ik even geen NK meer, alles is achter de rug en toen zag ik Angela. Toen dacht ik: o, die heb ik nog nooit ontmoet en die haat mij zo erg en toen kreeg ik al die buikpijn weer terug.”

Intense haat

Zucht, Angela heeft Britt een keer nep genoemd en denkt nu gelijk dat daar persoonlijke haat achter zit. “Ik haat niemand”, reageert ze kort maar krachtig.

Britt: “O, niet?”

Angela: “Ik schrijf wel eens een kritische column over iemand.”

Britt: “Dat mag ook, maar voel jij niet intense haat op bijvoorbeeld mij en die mensen allemaal?”

Angela: “Nee. Dan zou ik het toch iets beter lezen, denk ik, als ik jou was.”

Britt: “Nee, ik lees het. Ik heb een abonnement.”

Angela: “Waarom nou weer haat?!”

Valerio mengt zich

Valerio Zeno, de sidekick van Renze die terecht gelyncht is in een van de columns van Angela, roept vanuit zijn strafhoekje in de studio: “Ik hou ondertussen even wijselijk mijn mond achter de bar. Ik ga even wat drinken.”

Angela: “Dit is wel weer de televisiewereld in optima forma, hè? Als je één kritische column schrijft, dan is het altijd gelijk dat je ze haat ofzo. Hebben ze daar in politiek Den Haag ook last van of niet?”

Politiek verslaggever Floor Bremer afgemeten: “Nou, volgens mij hebben we net gezien dat het niet altijd even pais en vree is daar.”

Angela: “Nee, maar goed, dat zijn bedreigingen, maar dat is niet omdat Eus een kritische column over De Jonge heeft geschreven, dat De Jonge denkt dat Eus hem haat, toch?”

Floor nog afgemetener: “Ahum, ik kan niet in de geest van De Jonge kijken, sorry.”

‘Welkom in mijn wereld’

Renze: “Je wil even verduidelijken: het betekent helemaal niet dat je iemand haat.”

Angela: “Nee, natuurlijk niet, maar je schrijft een column over een programma of over een persoon die op televisie is. Die kan de ene keer wat geloofwaardiger overkomen dan de andere keer. Dat benoem ik wel. Maar haat?! Ik geloof niet dat ik dat woord ooit gebruikt heb in mijn column.”

Britt: “Nee. Alleen het voelde inderdaad zo. Dat je denkt: o, diegene heeft echt een hekel aan je en die ga je dus nu ontmoeten, wat spannend, maar het valt me tot nu toe best mee inderdaad.”

Angela: “Daarom. Welkom in mijn wereld ook.”

Britt: “Wat is jouw wereld?”

Angela: “Nou, dat mensen een hekel aan mij hebben.”

Britt: “O, ook weer aan jou. Ja, alles heeft een hekel aan elkaar.”

‘Duo Nep & Nepper’

Even later clashen de twee wéér. Britt: “Ik moet wel zeggen: ik lees wel altijd al haar columns en dan denk ik van: ik wil er zo graag wat mee doen, maar als iemand de hele tijd schrijft: ‘Ja, je bent nep, je bent niet echt’, dan denk je van: wat moet ik nou doen? Want al mijn vrienden herkennen me, maar wij kennen elkaar niet.”

Angela: “Ik geloof dat ik het één keer heb gebruikt, samen met Wendy van Dijk: ‘Het duo Nep & Nepper.’”

Britt: “Wat zou ik moeten doen om minder k*t te zijn voor jou, zeg maar?”

Angela: “Dat is ook weer zo’n woord dat ik niet gebruik. Gewoon jezelf zijn. Ik zou zeggen: iets minder de act van het meisje dat helemaal niets kan en dat toevallig verdwaald is in de televisiewereld, maar gewoon wie je bent.”

Verdwaald meisje

Wie ís Britt dan? Angela: “Dat is gewoon een heel succesvolle vrouw die niet zo dom is als ze zich af en toe voordoet, maar gewoon heel slim haar weg weet te vinden in Hilversum. Dat geloof ik meer dan de act van het meisje van: o, ja, ik ben toevallig verdwaald en ik kan niks.”

Britt: “Nou, dat denk ik wel over mezelf, maar dat moet ik dan even anders gaan doen.”

Floor: “Dit is een soort openbare therapie.”

Britt: “Als iemand op Twitter schrijft: ‘Je hebt echt een verschrikkelijke stem’, dan denk ik: ja, misschien heb je gelijk en moet ik zachter praten. Maar bij Angela denk ik: wat moet ik dan doen? Je probeert jezelf te zijn, maar als je dat dan bent dan is het niet goed genoeg.”

Angela: “Je komt dus niet als jezelf over.”

Gestresst

Als Renze even vraagt of ze het nog over haar paarden wil hebben, stemt ze alsnog toe. “Ik word helemaal gestresst hiervan.”

Britt kwam gisteren nog in het nieuws omdat een van haar Talpa-collega’s keihard naar haar heeft uitgehaald. Volgens Rick Romijn is ze namelijk vreselijk onaardig in het echt. Die zal Britt dan ook wel haten, net als Marc-Marie Huijbregts, Dries Roelvink, de mannen van Vandaag Inside, Marcus den Blanken, Henny Huisman, John de Bever, etcetera, etcetera.

Wie veruit de meeste haatgevoelens koestert voor Britt? Herman Brusselmans. Tip voor Renze Klamer.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen