Britt Dekker neergesabeld door Talpa-collega: ‘Zó arrogant in echt’

Britt Dekker ligt opnieuw onder vuur omdat ze onaardig zou zijn in het echt. Ditmaal komt de kritiek van Rick Romijn, een van haar collega’s bij Talpa. “Ze is een partij arrogánt!”

Rick Romijn en Britt Dekker © SBS

Al geruime tijd wordt Britt Dekker achtervolgd door boze tongen die beweren dat zij helemaal niet zo authentiek is. Ze is altijd hartstikke leuk op televisie – en belangrijker nog: zo ontzéttend gewoon – maar hoe is ze in het echt? Volgens Marc-Marie Huijbregts is ze ‘heel onaardig‘, Dries Roelvink vindt haar ‘een typetje‘ en Angela de Jong stelt dat ze ‘nep‘ is.

Afgeknapt op Britt

Rick Romijn, de ster-sidekick van Radio Veronica die na de zomer de belangrijke ochtendshow van Radio 538 gaat maken, is nu de volgende in de rij. “Mijn dochter moest gisteren voor Zapp Sport in het ADO-stadion spelen met allemaal meisjes”, vertelt hij in de ochtendshow van Tim Klijn.

En juist daar is Rick héél teleurgesteld geraakt in zijn Talpa-collega. “Ik ben wel een beetje afgeknapt op ehh… Want het wordt gepresenteerd door Ron Boszhard en Britt Dekker. Op voorhand: wie vinden jullie aardiger?”

Enorm arrogant

Presentator Tim: “Ik denk dat Ron Boszhard een onwijs aardige vent is.”

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen: “Ik denk Britt wel hoor.”

Mede-sidekick Niels van Baarlen: “Ik denk dat ze allebei gewoon niet te pruimen zijn.”

Rick: “Nou, die Ron Boszhard is dus wel te pruimen, maar die Britt Dekker is een partij arrogant, daar word je echt niet vrolijk van.”

Sterallures

Britt kampt volgens Rick met sterallures. “Je hebt bij ADO een spelerstunnel en daar stonden een aantal toeschouwers die met haar op de foto wilden. Er stond een mannetje of zeven, acht te wachten en er vroeg er één: mag ik op de foto?”

Daar had Britt dus eigenlijk geen zin in, vervolgt hij. “Nou, ze ging ernaast staan, er werd een foto gemaakt. Maar er stonden er nog zes of zeven te wachten. Ze draait zich om en ze loopt zo die tunnel uit zónder wat te zeggen. Ze is ook direct na de opname gewoon weggegaan.”

Niet zo aardig

Als je geen zin hebt in foto’s met de rest, dan kun je dat ook gewoon zéggen tegen die mensen en kinderen, vindt Rick. Daar is Florentien het mee eens: “Je bent wel een publiek figuur en je weet dat het kan gebeuren.”

Dit is géén momentopname, benadrukt Rick. “Ik ben daar anderhalf uur geweest, dus ik heb het goed in de gaten kunnen houden. Zij distantieert zich van alles. De camera gaat aan en dán is het ineens shinen, shinen, shinen, en de camera gaat uit en dan…”

Hij besluit: “Ik had haar iets aardiger verwacht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De verhalen over Britt Dekker houden aan. Gelooft u inmiddels ook dat ze onaardig is in het echt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen