Nicol Kremers doet TIEN aangiftes tegen Peter Gillis: ‘De bak in?’

Nicol Kremers heeft niet één, maar TIEN aangiftes gedaan van mishandeling door Peter Gillis. En nu begint zelfs Shownieuws de moed te verliezen: “Hij moet vrezen voor zijn vrijheid.”

Patty Brard en Nicol Kremers © SBS 6, Friso Keuris

Nu Nicol Kremers niet langer financieel afhankelijk is van Peter Gillis, heeft ze besloten om hem tóch niet weg te laten komen met zijn misdragingen. De politie was vorig jaar getuige van de nasleep van een vermeende mishandeling en daarom besloot het OM om Peter te gaan vervolgen, ondanks zij zelf géén aangifte wilde doen.

Tien aangiftes

Die zaak tegen Peter dient in augustus, maar nu wil Nicol alsnóg praten, getriggerd door de lelijke dingen die over haar voorbij zijn gekomen op televisie. Ze heeft de bekende advocaat Sébas Diekstra in de arm genomen en nu blijkt dat er nog veel meer aan de hand is dan alleen dat incident.

Patty Brard, vertrouweling van Nicol, vertelt in de Shownieuws van gisterenavond: “Ze hebben besloten om tíen aangiftes te doen vanwege mishandeling en daarbij nog een aantal aangiftes – en dan heb ik het niet over twee – van bedreigingen. En dat allemaal in die vier of vierenhalf jaar dat ze met elkaar een relatie hebben gehad.”

Aangiftes voegen

De aangiftes tegen Peter zijn afgelopen donderdag gedaan. “Ze weten niet of ze alle aangiftes bij elkaar gaan voegen, want 29 augustus moet Peter voorkomen voor die ene mishandeling. Als dit er allemaal bij komt, Bram…”

Collega Bram Moszkowicz, die eerder nog in de bres sprong voor Peter, daarop: “Dan halen we augustus niet. De officier bepaalt of hij zaken voegt. En waarom zou hij dat niet doen?”

Patty: “Als het allemaal om hetzelfde gaat…”

Bram: “Dan is het reden te meer om zaken te voegen en dan haal je augustus niet.”

Maanden bak in

Het is prijzenswaardig dat Patty zich zo inzet voor het slachtoffer in deze zaak: Nicol. Haar collega’s van Shownieuws, met name Airen Mylene, Bram Moszkowicz en Evert Santegoeds, lieten zich eerder van hun lelijkste kant zien door fanatiek mee te hossen in de pr-fanfare van Peter, maar dankzij Patty lijkt die houding nu te kenteren.

Zelfs Bram blaft ineens braaf met Patty mee. Zij: “En wat voor straf zou hem nou boven de hoofd hangen, mocht er…”

Bram: “Kijk, mochten tien mishandelingen bewezen zijn en kijk: de ene mishandeling is de andere niet, klinkt gek… Maar als er behoorlijk wat tikken zijn uitgedeeld, ja, dan heb je het over gevangenisstraf van ieder geval van maanden.”

Twee gezichten

Bart Ettekoven lijkt voor te sorteren op de ondergang van Peter. “Hij kan natuurlijk heel goed twee gezichten hebben. Wij hebben hem hier ook een keer in de studio gehad. Dan komt hij verder aardig over, maar je weet ook niet wat iemand thuis doet. Dus het kan zijn dat hij nu naar zijn nieuwe vriendin natuurlijk dat andere gezicht laat zien.”

Bram voegt nog wel toe: “Laten we hier wel aan tafel zeggen: hij is in die zaak nog niet veroordeeld. Laat de rechter daarover beslissen.”

Maar wat is de centrale conclusie? Presentator Manuel Venderbos: “Peter Gillis moet vrezen voor zijn vrijheid.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tien aangiftes tegen Peter Gillis. Kan John de Mol zichzelf nog recht in de spiegel aankijken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen