Gordon laatste half jaar niet meer in actie voor SBS 6: ‘Donder op!’

Gordon komt in het laatste half jaar van zijn tv-contract niet meer in actie voor SBS 6. En dat vindt collega Ronald Molendijk helemaal prima: “Jezus man, stop alsjeblieft, donder gewoon op.”

Gordon en Ronald Molendijk © SBS 6

Het is maar goed dat Gordon gisteren zo’n grote bril op had in de finale van Wat Een Uitvinding. Zo kon hij nog één keer goed aanschouwen hoe een televisiestudio er van binnen uitziet, want dat zal hij voorlopig niet meer kunnen. Wat Tina Nijkamp al voorspelde is nu bevestigd door SBS 6: het laatste half jaar van zijn contract komt hij niet meer in actie.

Gordon niet meer in actie

Gordon is naar eigen zeggen op de strafbank gezet door John de Mol omdat hij kritisch over hem is geweest. De tv-ster riep eerder dat hij de vlag uithangt als op 1 december zijn contract afloopt. Maar die vlag kon dus al uit toen hij vorige maand de finale van Wat Een Uitvinding opnam, al zag hij er toen voor de camera van RTL Boulevard niet erg happy uit.

Het nieuws dat Gordon het laatste half jaar van zijn contract mag uitzitten werd gisterenavond bevestigd in Shownieuws. Presentator Manuel Venderbos: “Daarnet is de finale van Wat Een Uitvinding afgelopen en daarmee komt na vijf jaar een einde aan de tv-carrière van Gordon bij SBS.”

Grootste flops

Tv-kenner Tina Nijkamp, tevens voormalig zenderbaas van SBS 6, mocht terugblikken op vijf jaar Gordon bij de zender. “De carrière van Gordon als presentator is eigenlijk een hele hobbelige. Vaak zijn er programma’s bij die niet scoren en hoe komt dat nou? Dat komt eigenlijk omdat Gordon heel vaak nieuwe programma’s doet.”

De grootste flops van Gordon? “Dat zijn denk ik toch wel al die quizzen die hij moest doen en al die talentenjachten waar hij in de jury moest zitten. Ik kan al die namen niet meer herinneren, maar het zijn er best wel veel geweest. DanceSing en al dat soort programma’s waar we het bestaan niet meer van weten, omdat die zo kort op de buis zijn geweest.”

Zien we hem nog ergens terug? “Misschien bij een streamingdienst, dat zou nog kunnen natuurlijk.”

Vervelende man

Entertainmentdeskundige Bart Ettekoven merkt aansluitend aan de desk op dat hij een tv-comeback van Gordon niet uitsluit, omdat hij ‘een ongelooflijk talent’ heeft. Máár: “Het is daarnaast natuurlijk een heel lastige man. Het is een heel vervelende man bij tijd en wijle.”

Hij vervolgt: “Dat zorgt er wel voor dat ik niet zeker weet of andere omroepen staan te springen om hem weer binnen te halen, want je weet: je haalt een groot entertainer binnen, maar ook een hoop ellende binnen. Vroeg of laat is er bonje.”

‘Donder op!’

Collega Ronald Molendijk, de beste vriend van oud-Talpa-bobo Erland Galjaard, kijkt niet naar de programma’s van Gordon. “Of het goed of slecht is kan ik niet beoordelen, want ik kijk ze liever niet. Is het niet gewoon zo dat het Nederlandse publiek gewoon klaar is met het gedrag buiten de televisie om?”

Hij vervolgt: “Wat jij heel erg hebt met Lil Kleine, hebben heel veel mensen met Gordon: dat gezeik en dat ongelooflijk afvallen van je broodheren, wat hij nu weer heeft gedaan richting de zender waar wij voor werken. Ik denk dat mensen gewoon denken: Jezus man, stop alsjeblieft, donder gewoon op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tina Nijkamp sluit niet uit dat Gordon naar een streamer gaat. Heeft Netflix zin in hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen