Matthijs van Nieuwkerk op Story-cover, gespot tijdens boetedoening

Matthijs van Nieuwkerk staat op de cover van de nieuwste Story. Hij is tijdens een van zijn reparatiegesprekken namelijk gespot door paparazzo Edwin Smulders. “Al een half jaar terug!”

Matthijs van Nieuwkerk en Jelleke van Rijsoort © NPO, RTL

Dankzij Angela de Jong is uitgelekt dat Matthijs van Nieuwkerk achter de schermen druk is met het voeren van allerlei reparatiegesprekken, zodat hij straks met een schone lei zijn tv-comeback kan maken. Toch wordt er getwijfeld aan de oprechtheid van de presentator, want waarom zou hij daar pas acht maanden na de onthullingen mee beginnen?

Matthijs boos om föhn?

Jelleke van Rijsoort was eind vorig jaar een van de weinige slachtoffers van Matthijs’ wangedrag die haar verhaal wilde doen in de media. Ze vertelde in de Volkskrant en in RTL Boulevard hoe ze werd ontslagen als zijn visagiste. “Hij wilde opeens mijn föhn zien. Hij dacht dat het misschien aan mijn föhn lag dat zijn haar niet goed zat.”

Ze mocht vanaf toen alleen nog Matthijs’ gasten opdirken, maar ook daar kwam een eind aan. Een paar maanden later arriveerde ze in de tv-studio en: “Toen begon Matthijs te schreeuwen, van: ‘Jij bent verantwoordelijk voor dat Privé-stuk! Ik wil je niet meer zien, je moet weg!’ Waar iedereen bij was. Hij was heel erg boos.”

Reparatiegesprekken

Zowel Privé als Jelleke hebben ontkend ooit anoniem met elkaar te hebben gesproken, maar het mocht niet baten. Jelleke heeft vreselijk veel last gehad van de rücksichtsloze manier waarop ze naar de uitgang werd gedirigeerd.

Vorige week bevestigde Jelleke aan Boulevard dat ze met Matthijs heeft gepraat. “Ik heb Matthijs twee keer gesproken en dat is voor mij goed geweest. Het ruimt op en geeft erkenning. Ik wilde na het verschijnen van het Volkskrant-verhaal graag met hem in gesprek en daar is gehoor aan gegeven. Wat het voor hem betekend heeft, weet ik niet.”

Op de foto

De Story stelt dat een van die gesprekken in elk geval al plaats vond op 9 december 2022, slechts drie weken na de publicatie van het Volkskrant-artikel. Matthijs en Jelleke werden toen namelijk gespot door Story-paparazzo Edwin Smulders terwijl ze een uur lang rondjes liepen in Amsterdam-Buitenveldert. “Zijn berouw lijkt dus niet geveinsd.”

Om onduidelijke redenen komt de Story pas nu met die foto’s naar buiten. Zij in een baksteenrode winterjas, hij met een Boston Red Sox-pet op. “Matthijs en Jelleke hebben zeker een uur en een kwartier rondjes gelopen”, zegt een ooggetuige. “Ze maakten een rustige indruk, er was geen sprake van vijandigheid. Wel leek Matthijs erg op zijn hoede.”

Grijze baard

Matthijs wilde volgens de ooggetuige overduidelijk niet gespot worden. “Hij deed zichtbaar zijn best om niet herkend te worden, wat ook niet makkelijk was met zijn grijze baard en donkere kleding. Ook keek hij tijdens het lopen steeds naar beneden, kon ik zien als ze weer langs liepen.”

Desgevraagd laat Jelleke nu aan Story weten: “Over de gesprekken met Matthijs zeg ik sowieso niets. Zolang het onderzoek loopt, vind ik het niet gepast iets te zeggen.”

Cover

De cover van Story, met daarop ook een van de foto’s van Matthijs en Jelleke:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen