‘Matthijs van Nieuwkerk praat met slachtoffers, bezig met terugkeer’

Matthijs van Nieuwkerk is in gesprek met mensen die zich slachtoffer voelen van zijn tirannieke gedrag bij De Wereld Draait Door. Althans, dat zeggen bronnen tegen Angela de Jong.

Matthijs van Nieuwkerk © BNNVARA

We horen he-le-maal niks meer van Matthijs van Nieuwkerk sinds hij van de buis is verdwenen vanwege de onthullingen over zijn wangedrag bij De Wereld Draait Door. Toch zijn er achter de schermen wel wat ontwikkelingen gaande, zo heeft Angela de Jong vernomen. Ze vertelt in de AD Mediapodcast dat hij in gesprek is met slachtoffers.

Matthijs vs slachtoffers

Angela heeft nieuws. “Van wie ik dat heb gehoord, zeg ik er even niet bij in dit geval. Maar Matthijs van Nieuwkerk – en dat vond ik wel opvallend – is gesprekken aan het voeren met een aantal mensen die zich de afgelopen lopen jaren geschoffeerd hebben gevoeld. Achter de schermen van De Wereld Draait Door.”

Het is niet duidelijk met welke mensen precies, maar wel ongeveer. “Dus met redacteuren die al dan niet met een trauma zitten over zijn manier van werken en manier van doen.”

Reparatiegesprekken

Hoe moeten we dit zien? “Ja, reparatiegesprekken, Joost mag het weten. Dat loopt natuurlijk allemaal parallel aan de gesprekken die Martin van Rijn nu voert, dat onderzoek wat hij voert naar de publieke omroep.”

Ze vervolgt: “En dat zal er ook wel iets mee te maken hebben, dat het natuurlijk altijd fijn is als je kan zeggen tegen zo’n onderzoeksteam van: ‘Joh, ik ben zelf ook bezig, ik betuig echt spijt en het steekt me.’ Ik hoop van harte dat de mensen met wie hij praat, dat die mensen daar wat aan hebben.”

Goed blaadje

Voor de slachtoffers zal dit ongetwijfeld helpen, denkt Angela. “Want je hoort van heel veel slachtoffers in zo’n geval natuurlijk dat ze eigenlijk vooral erkenning willen van hun leed en dat schijnt al de helft te helpen.”

Eén van haar collega: “Maar is dit om in een goed blaadje te komen bij dat onderzoek of is het intrinsieke motivatie?”

Angela: “Het zal een combinatie van allebei zijn, schat ik in. En hij is toch ook bezig met een terugkeer.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen