Ruud & Olcay weigeren vervolg op soap: ‘Reacties zijn kwetsend’

Tv-kijkend Nederland haalt opgelucht adem: Ruud de Wild en Olcay Gulsen willen absoluut geen vervolg maken op hun flopsoap. “Ik heb er spijt van, vooral omdat ik zie hoe erg je gekwetst bent.”

Ruud de Wild en Olcay Gulsen © NPO

Ruud de Wild en Olcay Gulsen slaan overmorgen een zwarte bladzijde in hun professionele leven om. Dan wordt namelijk de laatste aflevering van hun flopsoap Ruud & Olcay uitgezonden op NPO 1. De laatste zeven minuten zullen vollédig worden gevuld met een soort therapiesessie, waarin de twee praten over hoe erg ze gebasht zijn.

Verkeken op impact

Vooral Ruud blijkt heel erg bezig met alle reacties die los zijn gekomen. “Ik heb me best wel verkeken op de impact.”

Olcay: “Je moet wel twee dingen uit elkaar houden: het maken van deze serie en de reacties van de media op de serie. Volgens mij vertroebelt dat nu ook wel een beetje.”

Ruud: “Ik vond het heel gênant om het over mezelf te hebben. Wat heeft jou het meest geraakt?”

Olcay: “Ik moet zeggen: daarin zijn jij en ik heel anders, want ik heb héél veel lieve reacties van mensen gekregen en mensen die ook zeiden van: ‘Het heeft me geraakt of ik heb er iets aan gehad.’”

‘Heb er spijt van’

Ruud wijst op de kritiek dat er bijna niets gebeurde in de soap. “We waren ook saai.”

Olcay: “Ik ben ook wel trots om saai te zijn.”

Dan merkt ze op: “Ik heb wel spijt dat ik het heb gedaan, vooral omdat ik zie hoe erg het jou gekwetst heeft. Ik zit hier redelijk ongehavend, want de dingen die gezegd worden, heb ik negen van de tien keer niet meegekregen. En als ik ze wel heb meegekregen interesseert het me echt niks.”

Beschadigd vogeltje

Het verbaast haar dat reacties van buiten zoveel invloed hebben op Ruud. “Dan ben jij die stoere vent, die rauwe soort van rock and roll-vent, die helemaal aangetast hier als een beschadigd vogeltje zit.”

Ruud: “Dat valt ook wel weer mee. Vind je dat?”

Olcay: “Ja, als je hiervan wakker ligt, dan ben je wel beschadigd. Dat bedoel ik heel lief.”

Geen seizoen twee

Er komt geen vervolg. Olcay: “Misschien een beetje een gekke vraag, maar er komt dus geen seizoen twee?”

Ruud: “Ik had van de week een gesprek bij PowNed en toen zei de televisiedirecteur: ‘Eén ding, er komt dus geen seizoen twee!’ En toen moest ik een beetje gniffelen en toen dacht ik: o, nou, fijn dat je het zegt, want ik zat namelijk nog heel erg te twijfelen.”

Olcay: “Ik vind wel dat we ook wel trots mogen zijn op het feit dat we het wél hebben gedaan. Het is best wel kwetsbaar om jezelf… Kijk naar wat erop je afkomt. Dat had ik niet verwacht. Ik had wel verwacht dat het heftig zou zijn, maar ik had niet verwacht dat er een soort van tafels en talkshows gevuld zouden zijn met mensen die er iets van gingen vinden.”

Welke talkshowmening het hardst is binnengekomen? Die van Gerard Joling, over dat Ruud er ‘onfris’ uit zou zien. Hij wordt daarom, ook in die slotaflevering van Ruud & Olcay, vollédig verrot gescholden.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ruud & Olcay: terecht gekwetst of huilie-huilie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen