Olcay Gulsen denkt dat Theo Maassen zijn vrouw onder druk zet

Olcay Gulsen heeft sterk het gevoel dat Theo Maassen zijn vrouw onder druk heeft gezet om met een geregisseerde ontkenning te komen over geweld in hun relatie. “Dat lijkt mij waarschijnlijk.”

Olcay Gulsen en Theo Maassen © SBS, NPO

De vrouw van Theo Maassen wist het al sinds 20 november: toen meldde Privé haar dat ze zouden gaan berichten over het huiselijk geweld waar zij slachtoffer van zou zijn. Joyce, zoals ze heet, legde het tijdschrift geen strobreed in de weg. Ze verzocht slechts om haar appjes, die als bron dienen van het verhaal, niet letterlijk te citeren maar te parafraseren.

‘Hoe weet je dat?’

Privé’s coverstory over deze onthulling heeft het imago van Theo naar de afgrond gebracht. En nu, twee weken later, is Joyce via het management van Theo opeens met een ontkenning gekomen. Belangrijk om op te merken: ze ontkent dat hij haar een gebroken neus heeft geslagen, maar niet dat zij het slachtoffer is of was van huiselijk geweld.

Olcay Gulsen, die zich heel erg inzet tegen huiselijk geweld, gaat bij Vandaag Inside in tegen scepticus Johan Derksen. Hij vindt dat Joyce gewoon aangifte had moeten doen, maar daar brengt Olcay terecht tegenin: “Hoe weet je dat zij geen aangifte heeft gedaan?” Johan na een korte stilte: “Dan was dat wel naar buiten gekomen.”

Geen bewijs

Heel vaak heeft aangifte geen zin en dat kan haar zomaar verteld zijn, aldus Olcay. “Nou ja, dat is dus het probleem. Heel vaak als ik met slachtoffers spreek, dan proberen ze wel aangifte te doen, maar als er geen bewijs is of ze hebben geen foto’s van blauwe plekken, dan kun je niet eens aangifte doen. Misschien was dit wel haar laatste strohalm.”

Er blijven zóveel zaken van huiselijk geweld onder de radar dat het misschien een goed idee is om vermeende daders niet per se het voordeel van de twijfel te geven als er concrete aanwijzingen zijn. Als Theo niets te verbergen heeft, dan zou het hem natuurlijk goed doen om zelf die beruchte appjes te publiceren en een logische verklaring te geven.

Geregisseerd verhaal

Als Johan opmerkt dat de vrouw van Theo al ontkend heeft, zegt Olcay: “Ja, na twee weken en dan zo’n geregisseerd verhaal met: ‘Ik heb niks gebroken.’ Ze zegt niet: ‘Er was geen huiselijk geweld.’ Ze zegt: ‘Ik heb niks gebroken.’ Dat zegt ze specifiek. Ik denk dan, Johan: een op de vijf vrouwen heeft te maken met huiselijk geweld…”

Johan herhaalt dat de vrouw naar de politie had moeten stappen en niet via een vriendin naar de Privé. Olcay: “Ja, maar zijn eigen vrouw heeft daar ook aan meegewerkt. Die appgesprekken kwamen letterlijk uit haar telefoon. Het is misschien ook economische afhankelijkheid, hè, Johan.”

Gewelddadige situatie

Als er concrete aanwijzingen zijn kun je het niet maken om weg te kijken, vindt Olcay. “Iemand die in een gewelddadige situatie leeft, leeft in een isolement, is bang, is angstig misschien. Misschien is er een financiële afhankelijkheid.”

Johan: “Jij dramatiseert het allemaal. Je verzint het ter plaatse. Ik vind dit geen onderwerp om over ‘misschien’ te praten.”

Olcay: “Maar jij doet dat wel! Jij zegt ‘rancuneus wijf’!”

Onder druk gezet

Hoe kwalificeert Olcay de ontkenning van Theo’s vrouw precies? “Ja, na twee weken, omdat ze waarschijnlijk onder druk gezet wordt. Weet ik niet, ik ken het verhaal niet, maar…”

Johan: “De familie zegt: ‘Wij vinden Privé niet serieus genoeg om daar officieel op te moeten reageren.’”

Olcay: “Ze zegt ook: ‘Ik heb er geen gebroken neus aan overgehouden.’ Ze zegt niet: ‘Ik ben nooit mishandeld door hem.’”

Denkt Johan dan dat Theo zijn vrouw níet mishandeld heeft? “Dat sluit ik niet uit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u ook dat Theo Maassen zijn vrouw onder druk heeft gezet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen