Olcay Gulsen verdenkt Eva Jinek: ‘Het is vechten om narigheid’

Olcay Gulsen kijkt er niet raar van op dat Gerard Joling haar liefje Ruud de Wild aan tafel bij Eva Jinek ‘onfris’ heeft genoemd. “Die redacties vechten iedere dag om narigheid.”

Olcay Gulsen en Eva Jinek © NPO, RTL

Het is te hopen dat Olcay Gulsen en Ruud de Wild een aanvullende verzekering hebben voor podotherapie, want het kan niet anders dan dat zij ongezond lange tenen hebben. Echt alles en iedereen die ook maar een kléine kritische noot kraakt over het saaie stelletje krijgt een hoop drek over zich heen van het tweetal.

Allemaal woest

Nu zijn ook Eva Jinek en haar talkshowredactie de klos, omdat Gerard Joling juist bij haar aan tafel heeft geroepen dat Ruud ‘onfris’ is. Daar is de radio-dj zó woest over dat hij met de zanger heeft gebeld, hem heeft uitgescholden voor ‘onbetrouwbare klootzak‘, dat ook nog eens heeft opgenomen en vanavond gaat uitzenden op NPO 1. Zó triest.

Ruud kan er maar niet over uit. “Weet je wat ik zo grappig vind?”, zegt hij in zijn podcast 30 Minuten Rauw. “Dan zie ik bij Jinek een tafel vol mensen, die zijn allemaal wóest. Allemaal woest. En ik dacht van: eigenlijk, waarom ben je nou zo woest? De één is nog bozer dan de ander. Allemaal.”

Vechten om narigheid

Waarom zitten er volgens Olcay zoveel ‘woeste’ mensen aan tafel bij Jinek? “Oké, maar jij weet hoe het werkt. Die redacties… Er zijn, weet ik veel, hoeveel talkshows zijn er wel niet? Er zijn er zo ontzettend veel, dus die redacties vechten iedere dag om een soort narigheid, dus dan bellen ze een rondje.”

En dan? “Dan kom je al heel snel uit bij mensen die durven heel gemeen te zijn over iemand en die gaan ze dan woorden in de mond leggen. ‘Ja, wat vond je nou van die serie?’ En degene die het heftigst reageert…”

Felle tafelgasten

Het is niet alleen maar Jinek, meent Olcay. “Ze bellen mij ook twee, drie keer per week… Of het nou Khalid & Sophie is, Op1 of de Beau-redactie. En dan zeggen ze altijd: ‘Oh ja, ik bel je zo wel even terug.’ Maar als je dus een genuanceerde mening hebt, dan word je niet uitgenodigd. Dus iedereen is heel fel, want die willen natuurlijk aan tafel.”

Ze vervolgt: “Dus ja, in die zin was ik daar helemaal niet teleurgesteld over. Ik dacht alleen: ik zou dus nooit zeggen op televisie dat je iemand onfris vindt. En zo ken ik bijvoorbeeld een Gerard Joling ook helemaal niet. Dat is echt een lieve vent. Welke slang heeft jou doen verleiden om zulke lelijke dingen te zeggen?”

‘Jan Slagter!’

Dan suggereert Ruud dat Gerard is opgehitst door ‘fossiel‘ Jan Slagter. “Nou, die Jan Slagter van Omroep Max, die is dus met hem gaan praten, hoorden we dus van hem… We gaan het niet over Gerard Joling hebben. Dat komt later wel.”

Inderdaad. Dat komt vanavond om 21.25 uur op NPO 1.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Adviseert u Olcay Gulsen en Ruud de Wild na de slotaflevering van hun flopsoap een lange mediapauze?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen