Duncan Laurence lijkt toch niet zó uitgeput: ‘Mart zegde wél af!’

Het lijkt erop dat Duncan Laurence toch niet zo ‘mentaal uitgeput’ is als hij beweert. Om dezelfde reden heeft Mart Hoogkamer namelijk wél last minute zijn deelname aan Beste Zangers afgezegd.

Mart Hoogkamer en Duncan Laurence © RTL, NPO

Een dure kijkcijferhit als Beste Zangers afzeggen op het állerlaatste moment? Dat is lastig, zeker omdat het voortraject bijzonder intensief is; artiesten zingen elkaars liedjes en dat heeft een lange voorbereidingstijd. Het is dus niet een beslissing die je lichtzinnig neemt, maar wat als je mentaal compléét uitgeput bent?

Mart zegt af

Duncan Laurence plaatste afgelopen vrijdag, een dag voordat in Spanje de intensieve opnames van Beste Zangers begonnen, dat hij er he-le-maal doorheen zit. Maar waarom is hij dan toch meegevlogen naar Sevilla? Houdt de AvroTros hem aan een soort wurgcontract? Of is de zanger aan het jokkebrokken over zijn mentale welzijn?

Van een wurgcontract zal geen sprake zijn, want nu blijkt dat Mart Hoogkamer vorige week dinsdag – vier dagen voor de tv-opnames – wél heeft afgezegd vanwege oververmoeidheid. Dat kan dus wel gewoon. “We vonden het verschrikkelijk om het af te zeggen en voor Mart is het ook vreselijk”, zegt zijn manager Mirjam de Raaff tegen RTL Boulevard.

Moeilijke beslissing

Mirjam stelt dat dit wel veel pijn doet. “Het is een van de moeilijkste beslissingen die we dit jaar hebben gemaakt. Het is nooit makkelijk om zoiets af te zeggen. Er zit enorm veel werk en voorbereiding in. Iedereen heeft ingestudeerd voor wie en wat hij gaat zingen en daarom is zo’n telefoontje plegen vreselijk. Ik weet namelijk hoeveel het kost voor AvroTros.”

Ze vervolgt: “Ik stond met de rug tegen de muur, want ik had een doktersverklaring in mijn hand waarin stond dat Mart per direct moest stoppen voor vijf weken en misschien wel langer. Ik kon niet anders dan de Beste Zangers afzeggen. Gelukkig hebben ze een oplossing gevonden.”

Waarom Duncan wel?

Maar waarom Duncan Laurence dan wél? Kennelijk valt het met zijn mentale uitputting wel mee. “Wat betreft Duncan is in overleg bij ons aangegeven dat hij alsnog de opnames van het programma graag wilde doen”, zo laat AvroTros weten.

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade: “Dan vind ik het eigenlijk schandalig van Duncan dat hij dit heeft gedaan. Dat hij die post heeft gedaan.”

Nick als oplossing

Artiesten kunnen gewoon afhaken als hun gezondheid in het geding komt, aldus AvroTros. “Wij nodigen de zangers geruime tijd van tevoren uit om mee te doen aan het programma Beste Zangers. Deelname gaat uiteraard in goed overleg en zorgvuldige voorbereiding met de zangers zelf en hun management.”

De omroep vervolgt: “Mart Hoogkamer heeft vlak voor de start van de opnames inderdaad aangegeven niet mee te kunnen gaan naar de opnames van het programma in verband met zijn gezondheid. Hier heeft de productie van het programma direct een oplossing voor gevonden.”

De oplossing? Nick Schilder is slechts enkele dagen voor de tv-reis bereid gevonden om mee te doen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mart Hoogkamer zegt Beste Zangers af vanwege oververmoeidheid, maar Duncan Laurence gaat gewoon. Zegt genoeg?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen