Gordon: ‘Ik een narcist of cokejunk? Heel pijnlijke beschuldigingen!’

Gordon herkent zich niet in de kritiek dat hij een ‘narcist’ of een ‘aandachtsgeile cokejunk’ zou zijn. “Dat zijn heel pijnlijke beschuldigingen”, aldus de in opspraak geraakte televisiester.

Gordon © YouTube

De Instagram-pauze van Gordon was eind vorig jaar erg succesvol: het aantal artikelen over hem in de media nam drastisch af. Kennelijk begon hij de spotlights toch weer te missen, want hij keerde terug op Instagram en ventte daar zijn haastige romance met een Australische jongeman van A tot Z uit. En daardoor staat hij weer volop in de aandacht.

‘Geen narcist’

Als je je hele leven zo tentoonspreidt op internet, dan moet je natuurlijk ook rekening houden met kritiek. Gordon wordt door veel mensen een narcist genoemd, Jan Roos omschrijft hem steevast als ‘bipolaire cokejunk’ en René van der Gijp stelt dat hij een ‘borderliner‘ is. Wat vindt de entertainer daarvan?

Gordon vertelt het in de podcast Doorzetters, die vlák voor zijn relatiebreuk is opgenomen. Hij stelt hierin dat mensen hem niet écht kennen. En als ze hem wél kennen? “Dan zouden ze de dingen niet zeggen die ze soms zeggen. Dat ik een narcist ben en een aandachtsgeile cokejunk en weet ik veel wat allemaal. Dat zijn heel pijnlijke beschuldigingen.”

Schadelijk

Al die kritiek beschadigt zijn carrière, meent Gordon. “Jij zegt: ‘Doet het je dan schade?’ Natúúrlijk is het schadelijk. Wat denk je nou? Als al dat soort vreselijke dingen worden gezegd over je en dat je je niet kan verdedigen, dat je je mond moet houden, omdat mensen zeggen: ‘Niet reageren, sta erboven.’ Maar jongens… Dat kost je je vreten gewoon!”

Podcasthost Ruud Hendriks: “Er worden toch over andere mensen ook verschrikkelijke dingen gezegd? En die zingen ook gewoon door.”

Gordon: “Het is allemáál schadelijk.”

‘Zélf gestart!’

RTL Boulevard-ster Aran Bade riep onlangs dat Gordon op dit moment niet met een beschuldigende vinger kan wijzen. Dat zijn relatiebreuk zo breed wordt uitgemeten, heeft hij volgens hem aan zichzelf te danken. “Gordon is wel degene die het gestart is met dit delen, hè? Voordat we dat weer krijgen dat de media de schuld krijgen van al deze ellende.”

Het lijkt erop dat Gordon dit inmiddels ook inziet. Hij neemt plotseling gas terug en heeft gisteren zijn Instagram-pagina offline gehaald. “Hij begint aan een nieuw hoofdstuk”, aldus Bart Ettekoven in Shownieuws. “Een kaal hoofdstuk, want zijn hele Instagram is leeg.”

‘Laten we het niet hopen!’

Of zit daar toch iets anders achter? “Artiesten doen dat toch als er groot nieuws te melden is?”, zegt Manuel Venderbos.

Bart daarop: “Ja, dus het kan ook nog zijn dat hij à la Beyoncé nu denkt: ik ga het helemaal leeghalen – André Hazes heeft het nog gedaan – en dat hij dan morgen aankondigt met nieuwe muziek te komen. Laten we het niet hopen, hè?”

Beter houdt Gordon zich even gedeisd, aldus Jordi Versteegden op de Telegraaf-site. “Ik mis een beetje de zelfreflectie bij Gordon. Hij moet zich toch ook realiseren dat mensen een beetje Gordon-moe aan het worden zijn?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het idee dat Gordon goed kan incasseren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen