Duncan Laurence een jokkebrok? ‘Hij liegt over mentale uitputting!’

Duncan Laurence zorgt voor serieuze twijfels over zijn integriteit. Hij is namelijk afgereisd naar de opnames van Beste Zangers, terwijl hij beweert ‘mentaal uitgeput’ te zijn. “Liegt hij?”

Duncan Laurence en William Rutten © RTL, SBS

Het is ongelooflijk vreemd: Duncan Laurence heeft vrijdag de release van zijn nieuwe album on hold gezet omdat ‘oververmoeid’ en ‘mentaal uitgeput’ zou zijn. Maar wat blijkt? Een dag later, gisteren dus, is hij afgereisd naar de opnameset van Beste Zangers. Hij zal tijdens intensieve draaidagen acht afleveringen opnemen.

‘Best wel vreemd’

Sterrenfotograaf William Rutten vindt dit héél erg raar. Hij spreekt in Shownieuws, waar wordt gesproken over een ‘bizarre twist’, zijn twijfels uit. “Dit komt natuurlijk best wel als een verrassing. Beste Zangers is best wel pittig, want het zijn heel lange opnamedagen, kan ik uit ervaring vertellen. Ik ben wel eens mee geweest.”

Collega Natacha Harlequin: “Voor hem is het niet slim.”

William: “Het is opzienbarend, nadat je gisteren nog zegt: ‘Ik ga rust nemen.’ En dan ga je daar nu acht dagen werken. Dat is natuurlijk best wel vreemd.”

‘Ik snap het niet’

Als Duncan écht is uitgeput, dan valt dit volgens Ronald Molendijk niet te rijmen. “Ik snap het eigenlijk niet. Ik heb er een groot vraagteken over, vooral ook vanuit de productie gezien. Als je de dag ervoor leest van: het gaat niet goed met die man, waarom zou je hem dan meetrekken en voor een camera zetten?”

Het opnameschema is heel pittig, weet Ronald. “Zo’n programma is drie kwartier of een uur op televisie per aflevering, maar er wordt gewoon een dag gefilmd. Er wordt meer weggegooid dan er wordt bewaard. Uiteindelijk zet je die man gewoon letterlijk in de spotlights. Ik zou het persoonlijk niet doen en ik vind het ook niet verantwoord.”

‘Liegt hij?’

Dan werpt William de vraag op of Duncan wel de waarheid spreekt. “Of het speelt helemaal niet. Dat kan natuurlijk ook. Dat het een smoes is geweest.”

Ronald: “Dat kan ook. Dan is die post van hem… Maar ik bedoel: als je zó je hart uitstort…”

William: “Ik moet zeggen: het productiebedrijf dat dit programma maakt, dat zijn echt wel heel zorgvuldige mensen, dus daarom heb ik iets van: die gaan niet zomaar over een nacht ijs, dus is dat hele verhaal dan wel ehh… plausibel?”

Natacha: “Het punt is gewoon: als je mentale problemen hebt… Gewoon lekker thuis voor de tv, met je theetje, dekentje over je heen. Klaar, even niets.”

Aran twijfelt ook

Aran Bade, de showkenner van RTL Boulevard, heeft ook zijn twijfels. “Het is heel opvallend. Dit valt niet te rijmen samen vind ik, ook naar de fans toe en ook naar zichzelf toe. Je kunt niet een artiest fysiek en mentaal uitgeput op het vliegtuig zetten, van: ga jij maar lekker zingen. Ik vraag me oprecht af wat er aan de hand is.”

Het zou natuurlijk een imagodingetje kunnen zijn; dat Duncan de gekwelde artiest wil uithangen. Aran sluit het niet uit. “Of hij mentaal en fysiek nu echt uitgeput is, dat vraag ik me af.”

Instagram

Duncan over zijn uitputting:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Duncan Laurence liegt over zijn mentale uitputting?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen