SBS 6 lacht Carice van Houten uit: ‘How can I make this about me!’

De aanhouding van Carice van Houten bij het klimaatprotest op de A12 heeft gisteren voor enige hilariteit gezorgd bij de SBS 6-sterren van het programma Shownieuws. “Klimaatpsycholoog?!”

Carice van Houten © SBS6, Instagram

Carice van Houten is kortgeleden begonnen als klimaatactivist. Ze maakt zich plotseling veel zorgen om de opwarming van de aarde. “Ik ben recentelijk bij een klimaatpsycholoog geweest”, zei ze onlangs in NRC. “In mijn vriendengroep ben ik aan het navigeren: bij wie kan ik mijn verhaal kwijt, en wie gaat er denken dat ik een doorgeslagen wappie ben?”

Springkussen

De klimaatstress heeft veel vat gekregen op Carice. Ze is ook bezorgd over haar zoontje. “Gisteren had hij het over zijn verjaardag in augustus. Hij zei dat hij het buiten wilde vieren, met een springkussen.”

Ze vervolgt: “Ik denk dan alleen maar dat de zomer extreem heet wordt en hoe ik hem moet vertellen dat het misschien te warm wordt voor een springkussen in de tuin. Ik wil hem er op een of andere manier voor klaarstomen, maar ik wil hem niet bang maken.”

Klimaatpsycholoog

Nu is Carice dus aangehouden bij een klimaatprotest op een snelweg. Shownieuws-host Manuel Venderbos: “Maar, zeg ik een beetje cynisch: zij krijgt hier ook professionele hulp voor?”

Ronald Molendijk: “Ho, ho, ho, waarvoor? Voor het opgepakt worden?”

Anouk Smulders: “Nee, zij heeft een klimaatpsycholoog, heeft zij twee weken geleden bekendgemaakt.”

Het leidt tot gelach in de studio. William Rutten: “Een klimaatpsycholoog?!”

Anouk: “Ik heb het ook even moeten opzoeken.”

How can I make this…

Manuel even later: “We deden er net een beetje lacherig over, maar het gaat haar wel echt serieus aan het hart?”

Dan Ronald: “Het kan ook aan mijn ietwat cynische inborst liggen, maar waarom moet het zo over haar gaan? How can I make this about me, met: ik sta hier! Je kunt ook gewoon protesteren, je kunt ook gewoon stoppen met benzine tanken, je kunt ook gewoon aandacht vragen.”

William: “Het is media-aandacht. Dat kun je niet ontkennen. Wij hebben het er nu ook over.”

Verdienmodel

Ronald: “Maar het gaat toch een beetje voorbij aan de boodschap waarom je daar staat? En een klimaatpsycholoog? Je hebt geen ervaring met een klimaatpsycholoog?”

Anouk: “Nee, ik denk hier aan tafel ook niemand.”

William: “Wel een goed verdienmodel.”

Anouk: “Wat ik eruit begrijp is dat zij dit oprecht fijn vindt. Er zijn genoeg mensen die haar een wappie vinden. Dan praat ze hier graag over met iemand op neutraal gebied.”

Fragment

Carice wordt aangehouden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Carice van Houten gaat naar een klimaatpsycholoog. Overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen