Guido den Aantrekker gelooft niet in Hazes-moeheid: ‘Echt onzin!’

Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van Story, gelooft niet dat er sprake is van een Hazes-moeheid in ons land. “Dat zit voornamelijk bij journalisten tussen de oren. André is zó populair.”

André Hazes jr. en Guido den Aantrekker © RTL, SBS

André Hazes jr. verkoopt geen concerten meer uit, zijn comebacksingle heeft niet eens de onderste regionen van de Top 40 bereikt en nu hij niet meer van de ene naar de andere Sarah hopt is er ook al geen juice-haan meer die naar hem kraait. Het is evident dat men er nu wel klaar mee is, maar volgens Story-baas Guido den Aantrekker is dat onzin.

Boek met glansje

Met name André is gewoon rázendpopulair, zegt Guido. Waarom de bladenmaker dat zegt is natuurlijk doorzichtig. Hij is twee handen op één buik met Rachel Hazes, is ooit door André gevraagd om zijn stiefvader te worden en het allerbelangrijkst: er ligt sinds deze week een biografie over André in de winkel, geschreven door… Guido.

Waar is eigenlijk het lanceringsfeest? Die is er niet, waarschijnlijk omdat André zichzelf ook wel realiseert dat dat nu niet handig is. Guido spreekt echter van een ‘economisch motief’. “Het geld dat we besparen met zo’n groot feest hebben we toch een beetje gestopt in het boek zelf. (…) Als je bijvoorbeeld naar deze cover kijkt, dan zit er een soort glansje over.”

Hazes-moeheid

Guido vertelt in Shownieuws dat hij het boek bovendien ‘per se’ onder de 20 euro wilde houden om toegankelijk te zijn voor een groot publiek. Maar dat grote publiek is toch alláng afgehaakt bij André?

Collega Bart Ettekoven legt het Guido voor: “Ben je niet bang dat… Want je hoort natuurlijk veel dat mensen zeggen: ‘O, ik ben zo Hazes-moe.’ En die concerten in Ahoy verkopen niet uit. Is het wel het goede moment om met zo’n boek te komen?”

Guido gelooft niet in Hazes-moeheid: “Dat weet je nooit, Bart, maar wat jij nu schetst: ik moet wel even daarop zeggen dat dat voornamelijk tussen de oren van de journalisten en de media zit.”

Mateloos populair

Ondanks alles denkt Guido nog steeds dat André een A-ster is. “Als je echt kijkt… En in België al helemaal, want dit boek wordt bij een Belgische uitgeverij uitgegeven in Nederland en in België… Dan is hij daar mateloos populair. Het is daar heel anders, maar in Nederland merk je dat het grote publiek – en zeker ook de Hazes-fans – het juist heel leuk vinden.”

Hazes-moeheid is volgens Guido gewoon fake news. “Het is een beetje veel bij de journalisten en mediakanalen die over hem schrijven… Ja, die creëren ook natuurlijk…”

Airen Mylene grijpt in: “Ja, nou, en ook een beetje dat de kaartverkoop niet zo goed gaat voor de concerten.”

Objectief boek

Guido spreekt ondanks dat hij innig verstrengeld is met de hele Hazes-familie van een ‘objectief boek’. “Deze biografie verdient hij echt, hoewel het ongeautoriseerd is, dus hij heeft er niet aan meegewerkt. Ik heb met André afgesproken dat zodra het boek uit is, wij een bakkie gaan doen.”

Hij besluit: “Ik doe dan een bakkie koffie en hij een glas gemberthee en dan ga ik het boek aan hem geven. Ik schrijf er wat liefs in voor hem, want het blijft gewoon een moordgozer. Dan mag hij het gaan lezen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen