Patty Brard: ‘Comeback André Hazes jr. stelt teleur, weinig views’

Patty Brard heeft het gevoel dat de muzikale comeback van André Hazes jr. vooralsnog weinig losmaakt. Ze merkt dat zijn nieuwe single niet bepaald een kraker is. “Vrij weinig views.”

Patty Brard en André Hazes jr. © SBS 6, YouTube

André Hazes jr. heeft een nieuw liedje dat veel in het nieuws is, omdat de belangrijkste passage uit ‘Deel Van Mij’ een-op-een ‘geleend’ lijkt uit een hitsingle van de Amerikaanse zanger Gavin DeGraw. Ondanks al die controverse wordt het liedje volgens Patty Brard niet bepaald vaak afgespeeld.

Weinig views

Zelf vindt Patty het best een leuk liedje, maar, zo zegt ze in Shownieuws: “Het gaat best wel goed, maar het is nog niet ontzettend veel bekeken op YouTube. Het is 34 duizend keer bekeken, maar je kan er natuurlijk na een paar dagen eigenlijk nog niet zo veel van zeggen. Op Spotify heeft hij 500 duizend luisteraars per maand.”

Ze vervolgt: “Maar als je dan ziet dat Leef bijvoorbeeld 56 miljoen keer is bekeken op YouTube en dit in de laatste paar dagen 34 duizend keer. Ja… Leef staat er al wel zeven jaar op, dus het is eigenlijk appels en peren vergelijken, maar…”

Niet ontploft

Presentatrice Airen Mylene vult aan: “Het is niet zo van: het is helemaal ontploft, zoveel miljoen keer.”

Patty: “Alarmschijf, dit en dat. Nee, dat is het nog niet.”

De door André verlaten tekstschrijver Edwin van Hoevelaak wordt ook nog aan het woord gelaten. Hij vindt het ‘een beetje raar’ dat André opeens geen volksmuziek meer maakt. “Hij heeft het zelf nu al een paar keer aangegeven van: kijk naar mij, ik ben helemaal geen volkszanger. Dus dat is verbazingwekkend, want je hebt altijd wel volksmuziek gezongen.”

Geen Leef meer

Het is gek als André dat dan ineens helemaal niet meer doet, meent Edwin. “Dat is wel iets waardoor je bekend bent geworden bij het Nederlandse publiek en waardoor je heel veel fans hebt gekregen die je muziek heel leuk vinden. Die verwachten dan dat je dat gaat doen.”

Waarom André geen liedjes als Leef meer wil zingen? Hij vertelde afgelopen week bij Beau: “Ik dacht: ik ben volgens mij een beetje oudelullenmuziek aan het doen en dat past niet helemaal bij me. Toen kwam ik een paar nieuwe gasten tegen en daar heb ik mee om tafel gezeten. Ik zei: jongens, weet je wat het is, ik ben een volkszanger, maar ik wil eigenlijk een popzanger zijn en ik wil coole muziek maken.”

‘Past niet bij me’

Leef is veruit André’s grootste muzikale succes tot nu toe, maar heel blij wordt hij niet meer van dat nummer. “Dat is ook een nummer dat helemaal niet goed bij me past. Dat is niet wie ik ben.”

Het is niet helemáál klaar met het levenslied, besluit hij. “Ik doe natuurlijk nog wel elk jaar Holland Zingt Hazes.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft André Hazes jr. het in zich om op een gegeven moment de GelreDome te vullen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen