‘André Hazes jr. in paniek, abrupte repertoire-draai is noodgreep’

Het is overduidelijk dat André Hazes jr. in grote paniek is nu hij een filmpje heeft opgenomen om zijn repertoire-draai aan te kondigen, zegt Evert Santegoeds. “Dit is een noodgreep.”

André Hazes jr. © RTL

André Hazes jr. voelde zich eventjes dé nieuwe popsensatie van het land: hij kondigde in de talkshow Beau groots aan afscheid te nemen van al die volkse ‘oudelullenmuziek’. Zélfs zijn hitje Leef? Ja, ook Leef: “Dat is ook een nummer dat helemaal niet goed bij me past. Dat is niet wie ik ben.”

Repertoire-draai

Nou, een mislukte comebacksingle en een flink haperende kaartverkoop later is André weer helemaal op zijn schreden teruggekeerd. Hij heeft in een filmpje op Instagram laten weten dat hij tijdens zijn concerten tóch weer die oude volksliedjes gaat zingen waar hij zo’n hekel aan heeft.

Vanwaar deze plotselinge ommezwaai? Huh, ommezwaai? Welnéééé! André heeft naar eigen zeggen helemaal nooit gezegd dat hij zijn oude repertoire nooit meer zou zingen! Alleen maar dat hij er een hekel aan heeft gekregen…

Leeg Ahoy

André móest die draai wel maken, zegt Evert Santegoeds in zijn podcast Strikt Privé. “Dat lijkt me niet meer dan logisch als je geen kaartje verkoopt omdat je hebt gezegd dat je dat niet meer wil doen, dat je er problemen mee hebt en dat je niet altijd met je vader vergeleken wil worden.”

Het is volgens Evert eigenlijk onbegrijpelijk dat André zijn unique selling point zo te grabbel gooit. “Ik zou als ik André Hazes heette, en ook bewust zo heette, heel graag met mijn vader vergeleken worden. En dat repertoire, iedereen gaat daar mee vandoor, en jij zit dan nieuwe liedjes uit te proberen in je Ahoy dat niet vol is.”

Lichte paniek

Kamp-André weet het gewoon niet meer, zegt Evert. “Ik kan me voorstellen dat hij op zijn schreden terugkeert, dat er lichte paniek is. Maar hij moet niet zeggen dat hij nooit gezegd heeft dat hij dat niet meer ging doen, want ja, die opnames zijn er gewoon nog waarin hij zegt dat hij daar grote problemen mee heeft.”

Hij vervolgt: “Frank Sinatra heeft zijn leven lang een bloedhekel gehad aan ‘Strangers in the Night’. Maar ja, dat zong hij toch bij elk concert, want het publiek wil dat. En ja, dan moet je dat toch maar doen. De klant is koning, hè?”

Noodgreep

Collega Jordi Versteegden: “Ja, dus het is een noodgreep, zou je misschien kunnen zeggen.”

Evert: “Ja, dat denk ik wel. Het niet uitverkopen van Ahoy, waar ze allerlei draaien aan geven, dat is gewoon wel een teken dat Nederland enigszins Hazes-moe is. En ook al wordt dat allemaal weer ontkend door mensen die daar belang bij hebben (lees: Guido den Aantrekker, red.), het is wel duidelijk dat hij de wind even niet lekker in de rug heeft.”

Hypotheek betalen

Story-baas Guido den Aantrekker, de bijna-stiefvader van André, vergoelijkt de repertoire-draai van zijn oogappel. Hij zegt in de Metro: “Zijn nieuwe single bracht niet het gehoopte succes en de kaartverkoop voor geplande concerten in Ahoy loopt niet lekker. Mensen weten niet wat hen te wachten staat.”

Hij vervolgt: “Het publiek wil natuurlijk dat hij gewoon zichzelf kan zijn, maar hij kan onmogelijk stoppen met alles dat naar André Hazes sr. riekt. Dat is ook zijn financiële fundering. Hij heeft dure huizen die hij deels zonder hypotheek betaalt. De schoorsteen moet wel blijven roken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen